RMC BANJALUKA HALF MARATHON

Q&A - Najčešće postavljena pitanja i odgovori!

Donosimo vam odgovore na najčešće postavljena pitanja

Kako se prijaviti i izvršiti uplatu i do kada su otvorene prijave?
Obaveznu registraciju i prijavu za trku po izboru možete izvršiti na linku. “First minute” prijave po najnižoj cijeni aktivne su do 01.06.2021., “Standard prijave” aktivne su do 17.08., a “Last minute” prijave aktivne su do početka događaja, odnosno do 27.08.2021.godine. Takođe, trkači se mogu prijaviti direktno, uplatiti i preuzeti trkački paket u prijavnom centru na EXPO – sajmu sporta u petak, 27. avgusta u periodu od 10:00 - 19:00 časova i u subotu, 28. avgusta u periodu od 10:00 - 19:00 časova.
Da li se uplata startnog paketa može izvršiti u gotovini i na kojoj lokaciji?
Uplatu startnog paketa za trke u okviru “ Viva Run&More Weekend” festivala možete izvršiti i u gotovini u knjižarama My Book:
- Sarajevo - Vrbanja 1C, sprat -1, Sarajevo City Centar
- Banja Luka - centar grada, Ul. Kralja Petra I Karađorđevića 70
Za više informacija kontaktirajte nas putem e-maila ili na brojeve telefona +387 (0)51 303 860 i +387 (0)66 463 500.
Gdje i kada startaju RMC Banja Luka Half Marathon, trka na 10K, 5k Team Run, Color Fun Run, School Run i Bambini maraton?
RMC Banja Luka Half Marathon, trka na 10K i 5K Team Run startaju u isto vrijeme – u subotu, 28. avgusta u 20:00 časova, a start se nalazi na Trgu Krajine. Svi trkači moraju da budu u zoni starta u 19:30 časova. Color Fun Run starta u petak, 27. avgusta u 20:00 časova.
Start i cilj trke se nalazi u tvrđavi Kastel.
Dužina staze je 3km.
Svi trkači moraju da budu u zoni starta u 19:30 časova.
Bambini maraton starta u subotu, 28. avgusta u 18:00 časova, a start trke nalazi se na parkingu ispod tvrđave Kastel.
Dužina staze je 250m. Svi trkači moraju da budu u zoni starta u 17:30 časova.
Na ovom linku možete da pogledate mape svih staza.
Do kada je potrebno izvršiti uplatu i prijavu za trku ukoliko želimo personalizaciju broja?
Personalizacija broja za RMC Banja Luka Half Marathon do 11. avgusta. Trkači koji do navedenog perioda izvrše uplatu dobijaju personalizovan broj.
Šta podrazumijeva personalizacija broja?
Ukoliko do 11. avgusta uplatite vašu kotizaciju, na vašem trkačkom broju će biti ispisano vaše ime i prezime.
Kako se preuzimaju trkački paketi RMC Banja Luka Half Marathon, trku na 10K i 5K Team Run G-Drive?
Učesnici RMC Banja Luka Half Marathon-a, trke na 10K i trke 5K Team Run trkačke pakete preuzimaju u prijavnom centru na EXPO – sajmu sporta u tvrđavi Kastel, u petak, 27. avgusta u periodu od 10:00 - 23:00 časova i u subotu, 28. avgusta u periodu od 10:00 - 19:00 časova.
Koliko su staze RMC Banja Luka Half Marathon-a i trke na 10K zahtijevne za trkače?
Staza Banja Luka Half Marathona trči se u dva kruga, dok staza trke 10K predstavlja prvi krug polumaratonske trke. Staza za obe trke je izmjerena i verifikovana od strane AIMS-a, što znači da će trkači u Banjaluci osim ličnih rekorda moći da ostvare i kvalifikaciona vremena za olimpijske igre i svjetska prvenstva. Staza je, takođe, izuzetno ravna, idealna za trčanje i odlična za postizanje ličnih rekorda. Novost je da je trka ove godine noćna, te će trkači izbjeći visoke dnevne temperature.
Kako se trči 5K Team Run G-Drive trka?
Riječ je o timskoj trci u kojoj mogu da učestvuju kolege sa posla, kolege sa faksa, komšije, najbolji prijatelji. Tim može da ima od 3 do 5 članova koji zajedno trče 5km. Na kraju trke se zbrajaju rezultati svih članova i na osnovu toga se dobija prosječno vrijeme u kojem je kompletan tim istrčao trku. Timovi mogu da budu muški, ženski i mješoviti, i na osnovu togu su formirane i kategorije za dodjeljivanje nagrada (nagrađeni će biti najbolji muški, ženski i mješoviti timovi).
Kako se prijaviti na Color Fun Run trku?
Trkači Color Fun Run trke mogu izvršiti registraciju i uplatiti startninu do četvrtka, 26. avgusta do 14 časova.
Takođe, trkači se mogu prijaviti direktno, uplatiti i preuzeti trkački paket u prijavnom centru na EXPO – sajmu sporta u petak, 27. avgusta u periodu od 10:00 - 18:00 časova. Cijena kotizacije u “First minute” i “Standard” period iznosi 10 KM po osobi, a u “Last minute” period 15 KM.
Trka je humanitarnog karaktera, a sav novac prikupljen od kotizacija biće doniran udruženjima osjetljivih društvenih kategorija.
Kako prijaviti dijete na Bambini maraton?
Roditelji registraciju i uplatu startnine za djecu mogu da izvrše online na ovom linku do popunjavanja određenog broja učesnika u trci.
Broj učesnika je ograničen na 1000. Bambini maraton mogu da trče djeca starosti od 2 do 7 godina starosti.
Za više informacija kontaktirajte nas na brojeve telefona +387 (0)51 303 860 i +387 (0)66 463 500, svakim radnim danom od 8:30 do 16:30 časova.
Šta je EDU Coaching forum, kome je namijenjen?
EDU Coaching Forumu (27-29. avgust) kroz seminare, predavanja, panel diskusije i treninge omogućava trkačima, trenerima, kao i sportskim radnicima da unaprijede svoje znanje, ostvare dugoročne kontakte sa stručnjacima i dobiju priliku da aktivnije rade na unapređenju rekreativnog sporta i sporta uopšte u regionu i šire.
Da li učesnici polumaratona i trke na 10K mogu istovremeno da trče trku 5k Team Run G-Drive sa svojim timom?
Nije moguće trčati timsku trku, i nastaviti polumaratonsku ili trku na 10K.
Koju trku mogu da trče djeca uzrasta od 7 do 11 godina?
Djeca od 7 do 11 godina, uz obaveznu pratnju roditelja, mogu da trče zabavnu trku Color Fun Run, koja je i ove godine humanitarnog karaktera.

SPONZORI

Grad Banjaluka EU MyBook Vivia G-DRIVE Tropic&mojMarket InterSport Olimpijski komitet Nektar Klinika Svjetlost Sport Vision