Zvanično otvoren 2. „Vivia Run&More Weekend“ festival

0
1286
views

Dodjelom brojeva elitnim trkačima i Color Fun Run trkom večeras je zvanično otvoren 2. „Vivia Run&More Weekend“ festival, koji se od 19. do 21. aprila održava na tvrđavi Kastel.

GoPro RMC Banja Luka Half Marathon i Prointer 10 k trke su koje su izazvale veliko interesovanje elitnih trkača. Na Main stage-u tvrđave Kastel banjalučkoj publici večeras su predstavljena 43 elitna trkača iz 30 zemalja sa tri kontinenta.

Trkačima se obratio i Amel Tuka jedan od najboljih svjetskih atletičara koji je promoter GoPro RMC Banja Luka Half Marathona i jedan od učesnika ovogodišnjeg EDU Coaching Foruma.

On je izrazio zadovoljstvo što prisustvuje jednom tako velikom sportskom događaju i što će imati priliku da bodri trkače iz BiH, regiona, ali i svijeta. Svim učesnicima poželio je sreću na stazi i da ostvare što bolje rezultate.

„Drago mi je što sam u Banjaluci nakon nekoliko godina, jer su moji počeci vezani za taj grad i uvijek mi je u lijepom sjećanju“, rekao je Tuka.

Festival je svečano otvorila Sonja Davidović, ministarka porodice, omladine i sporta u Vladi RS, koja je naglasila da je riječ o jednom velikom događaju koji promoviše prije svega sport, ali i zabavu.

„Banjaluka je danas centar na regionalnoj sportskoj mapi“, istakla je Davidovićeva, koja je trkačima poželjela da se ugodno osjećaju i ponesu najljepše uspomene iz grada na Vrbasu.

Nakon zvanične ceremonije počelo je odbrojavanje za najveseliju trku na svijetu koja se prvi put održava u BiH – Color Fun Run, a kojom se slavi novi početak, ljubav i prijateljstvo.

Trkačku atmosferu podigli su Mirela i Laka koji su se pred početak trke pojavili na bini i na svoj autentičan način pozdravili učesnike najzabavnije trke na festivalu.

Brojni Banjalučani, gosti i učesnici drugih trka istrčali su 2,5 kilometra tokom kojih su ih volonteri i navijači posipali organskim bojama, a za odličnu atmosferu bili su zaduženi i volonteri na pet muzičkih punktova.

Na cilju su ih ponovo dočekali Laka i Mirela koji su dodatno obojili atmosferu s nekim od svojih najveselijih hitova.

Color Fun Run Party će se nastaviti do ranih jutarnjih časova, jer će se u 21 čas na bini pojaviti sjajni regionalni bend Queen Real Tribute, koji će nas podsjetiti na hitove jednog od najuticajnijih bendova na svijetu.

Još nije kasno, dođite na Kastel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here