Vivia Run&More Weekend

0
2206
views

Trči, uči i dobro se zabavi!
Voliš da pobjeđuješ, trčiš iz zabave ili osjećaš inspiraciju gledajući kako drugi uživaju osvajajući kilometre na gradskim ulicama. Možda želiš da unaprijediš sportska znanja ili da saznaš sve o novim sportskim brandovima. “Vivia Run&More Weekend” festival od 11-13. maja vodi te preko 21km zelenih aleja Banjaluke do tvrđave Kastel. Ovo je prilika da osjetiš dobre vibracije, upoznaš vatrene trkače, dobro se zabaviš, ali i mnogo više od toga. Banjalučki polumaraton ove godine prate četiri trke, seminari, treninzi, sajam sportske opreme i odličan muzički program.

Trkom do Kastela!

Nova staza, koju su već isprobali najiskusniji banjalučki trkači, na izazov stavlja učesnike 4. Banjalučkog m:tel polumaratona koji će se održati u subotu 12. maja. Nosilac 5 zvjezdica Evropske atletike, i jedan od najbrojnijih polumaratona u regionu, okupiće više od 1500 ljudi. Pored lokalnih trkača, do novog cilja, tvrđave Kastel, trčaće učesnici iz 40 zemalja što Banjalučki polumaraton stavlja na mapu internacionalnih sportskih događaja. Nova polumaratonska trasa dobila je i zvaničan sertifikat AIMS-a, tako da naši trkači, sada mogu da ostvare i kvalifikaciona vremena za velike svjetske maratone, kao što su New York, Boston i drugi. Posebna atrakcija je “G-Drive štafetna polumaratonska trka” namijenjena timovima od 2, 3 ili 4 učesnika, a svaki od njih trčaće 5 ili 10 kilometara. Očekuje se učešće 200 timova i oko 700 trkača. Vrhunski sportski rezultati dio su banjalučke istorije, a entuzijazam i sportski duh pokazuju i brojni rekreativci, koji će svojim učešćem na zabavnoj atrakciji “Nektar Fun Run” oživjeti urbani duh grada. Kroz najuži centar grada, od Boske do Kastela, trčaće oko 4000 učesnika. Staza je duga samo 3km, a pruža vrhunsku sportsko-zabavnu aktivnost za bake i deke, mame i tate, klince i klinceze. Krajnji motiv nije pobjeda – važno je da svi dođemo do cilja i pokažemo da zajedno možemo pokrenuti najljepšu sportsku priču koja će se prenositi sa generacije na generaciju. Kako bi priča o banjalučkim trkačima živjela u budućnosti, dio najljepše sportske bajke svakako su i najmlađi. Njihov dan na festivalu je petak, 11. maj. Tropic podržava Bambini maraton koji okuplja tri starosne generacije, a “Vivia Run&More Weekend” festival uvodi i “Balans+ School Run”, takmičenje koje trčanje i zdrav način života približava školarcima u osnovnim i srednjim školama. Najmlađe učesnike festivala nakon sportskih aktivnosti očekuje niz zanimljivih i zabavnih sadržaja. Ponuda proizvoda koje je pripremio mojMarket, omogućiće učesnicima festivala da se okrijepe nakon sportskih aktivnosti.

Trči i uči!

Predah od trčanja i zabave posjetioci će moći da uhvate na EDU Coaching Forumu, koji realizujemo kroz seminare, predavanja, panel diskusije i treninge. Trkačima, trenerima, kao i sportskim radnicima omogućićemo da unaprijede svoje znanje, ostvare dugoročne kontakte sa stručnjacima i dobiju priliku da aktivnije rade na unapređenju rekreativnog sporta i sporta uopšte u regionu i šire. Polazimo od činjenice da je rekreativno trčanje važno za zdraviji i kvalitetniji život, ali da je mnogo važnije trčati pravilno i uz savjete najboljih stručnjaka. Za sve one koji vole da budu u toku i saznaju sve o najnovijim i najuspješnijim sportskim brandovima 11. i 12. maja organizujemo sajam EXPO u tvrđavi Kastel, koji nam dovodi proizvođače sportske opreme, predstavlja sportske organizacije, organizatore trka iz regiona i kompanije koje se bave distribucijom dodataka prehrani. Pored brojnih sportskih brandova koje će posjetioci “Vivia Run&More Weekend” festivala imati priliku da vide, sportski pokrovitelj kompletnog festivala je Sport Vision sa brandom NIKE.

Budi dio najluđe zabave!

Svaka sportska ili edukativna aktivnost zahtijeva i malo zabave. Ovogodišnji “Vivia Run&More Weekend” festival nudi malo više. Širom grada biće organizovane individualne žurke i kulturne manifestacije. U subotu spremamo najveću žurku u gradu duž staze uz brojne DJ-eve, bendove, trubače i nezaobilazne banjalučke navijače. Zabave neće nedostajati ni na krajnjem odredištu – tvrđavi Kastel, gdje trkače na cilju očekuju brojni zabavni sadržaji, koji će u večernjim časovima kulminirati u veliku žurku za sve učesnike i građane Banjaluke. Nastupiće neki od aktuelnih bendova i DJ-eva. U sportskom duhu počinjemo i završavamo “Vivia Run&More Weekend” festival. Nakon odmora od zabave, edukacije i trčanja, u nedjelju organizujemo rafting, paintball i paraglajding za sve one koji fantastičan vikend u Banjaluci žele da začine sa malo adrenalina. Dođi, učestvuj i dobro se zabavi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here