Uputstvo za trkače i trkačice 3. Banjalučkog polumaratona

0
858
views
instructions-for-runners-2017

Trkači preuzimaju brojeve u muzičkom paviljonu „Staklenac“, na adresi Park Petra Kočića bb (preko puta RK Boska) :
u petak 12.5. od 16 do 21 čas
u subotu 13.5. u periodu od 10 do 22 časova i
u nedjelju 14.5. u periodu od 7 do 8.15 časova.

Trkači na Trg Krajine dolaze – počevši od 08.00h, najkasnije do 08.30h. Presvlačenje trkača vršiće se u odgovarajućim šatorima, a nakon presvlačenja takmičari mogu svoje stvari predati volonterima u garderobnom prostoru. Ukoliko ostavljate stvari u garderobnom prostoru, dužni ste da svoju kesu obilježite sa naljepnicom na kojoj je vaš broj a koju ćete pronaći u svom učesničkom paketu. Nakon presvlačenja, svoje stvari predajte volonterima.

Po završetku trke vaše stvari podižete na osnovu svog učesničkog broja. Svi takmičari, po prijavljivanju i preuzimanju startnog broja, dužni su da ga istaknu na grudima. Takmičari moraju da nose isključivo startni broj pod kojim su se prijavili ili će u suprotnom biti diskvalifikovani sa trke.

Takmičarski broj koji dobijaju trkači nosi i jedinstven čip. Vaše lično vrijeme, počinje da se računa u momentu vašeg prolaska kroz start, i zaustaviće se tek onda, kada prođete liniju cilja. Svi učesnici 3. Banjalučkog m:tel polumaratona, na dan trke, moraju da budu u zoni starta do 08.45h. U zoni starta nije dozvoljen pristup takmičarima bez broja. Trkači su dužni da prate uputstva oficijelnog spikera i sudija na startu. U zoni starta polumaratona i štafete takođe nije dozvoljen pristup kućnim ljubimcima, kolicima za bebe, rolerima, biciklima ili bilo kojoj drugoj vrsti vozila na točkovima. U 09.00 časova zvuk sirene označiće start trke za elitne trkače, a 15 minuta kasnije i za ostale polumaratonce, a odmah zatim i za učesnike štefetne trke.

Svi takmičari moraju da prođu kontrolna mjesta(check points) na stazi. Ukoliko takmičar, iz bilo kog razloga, nije evidentiran na ovim kontrolnim mjestima – gubi plasman i rezultat i može biti diskvalifikovan. Vremenski limit za polumaratonsku i štafetnu trku je 4 sata. Okrepne stanice, duž staze, nalaze se na svaka 3 kilometra. Na svim okrepnim stanicama čekaće vas Vivia voda, a imamo i jednu okrepnu stanicu sa voćem kao i okrepnu stanicu na kojoj će vas duž banjalučke staze čekati izotonični napici i gelovi. Trkači koji se ne osjećaju dobro, mogu da se obratiti najbližoj ljekarskoj službi, osoblju na okrepnim stanicama ili medicinskim volonterima koji će zajedno sa ljekarskim timovima biti raspoređeni duž staze. Po prolasku kroz liniju cilja, svi takmičari dobiće medalju i vodu, nakon čega treba da nastavite hodati do izlaska iz ciljne zone.

Po izlasku iz ciljne zone na Trgu Krajine, svim učesnicima su uz pokazivanje kupona koji ćete pronaći u svojim rančevima na raspolaganju okrepa, voće, ćevapi, pivo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here