Uputstvo za polumaratonce i učesnike štafetne trke

0
945
views
number-blmarathon-2016

Trkači dolaze u predstartnu zonu – zona kod parka Petar Kočić – počevši od 08:00, najkasnije do 08:30 časova.

Trkači se presvlače u odgovarajućim šatorima i svoje stvari predaju volonterima u garderobnom prostoru. Trkači su dužni da svoju kesu obilježe sa naljepnicom sa njihovim brojem, koju će pronaći u učesničkom paketu i da je predaju nakon presvlačenja volonterima.Trkače će njihove stvari čekati na istom mjestu po završetku trke. Stvari preuzimaju na osnovu svog učesničkog broja. Svaki takmičar, po prijavljivanju i preuzimanju broja dužan je da isti istakne na grudima. Takmičari moraju da nose isključivo startni broj pod kojim su se prijavili-u suprotnom će biti diskvalifikovani.

Uz takmičarski broj svi trkači polumaratona dobijaju i svoj čip. Čip služi da precizno izračuna vaše vrijeme. Vaše lično vrijeme počinje da se računa u momentu vašeg prolaska kroz start i zaustaviće se tek kada prođete liniju cilja. Svi učesnici polumaratona moraju da budu u zoni starta do 08.45. Pri zauzimanju startne pozicije elitni takmičari stoje neposredno iza linije starta, a svi ostali iza „živog zida“.U zoni starta nije dozvoljen pristup takmičarima bez broja.Trkači su dužni da prate uputstva spikera i sudija na startu.

Trkači koji svojim ponašanjem narušavaju raspored i red na startu biće udaljeni sa starta i diskvalifikovani. U zoni starta takođe nije dozvoljen pristup kućnim ljubimcima, kolicima za bebe, rolerima, biciklima ili bilo kojoj drugoj vrsti vozila na točkovima.U 09.15 časova zvuk sirene označava start trke. Svi takmičari moraju da prođu kontrolna mjesta(check points) na stazi. Ukoliko takmičar iz bilo kog razloga nije evidentiran na ovim kontrolnim mjestima- gubi plasman i rezultat.Vremenski limit za polumaratonsku trku i Štafetni polumaraton je 4 sata.

Vremenski limit za Nektar Fun Run trku zadovoljstva je 50 minuta. Na svim okrepnim stanicama nalaziće se napici za trkače. Trkači koji odustanu, mogu se obratiti najbližoj ljekarskoj službi ili osoblju na okrepnim stanicama i da tu sačekaju prevoz do predstartne zone ili do zdravstvene ustanove (u slučaju potrebe). Po prolasku kroz liniju cilja nastavite hodati do izlaska iz lijevka. Po izlasku iz lijevka svim učesnicima su na raspolaganju učesnički paketi, okrepa, medicinska pomoć i toalet. Svi trkači po završetku trke dobijaju medalje.

Dodjela medalja i nagrada u apsolutnom plasmanu u polumaratonu (M i Ž) i po starosnim kategorijama održaće se na bini u cilju u 10.45 časova.zone-start-map-relay-2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here