U SUSRET DANU EVROPE: STARI KONTINENT POKLANJA KILOMETRE ZDRAVLJA!

0
121
views

Prva polovina maja u znaku je praznika i pobjede. U Banjaluci slavimo sport i zabavu u svim bojama. Domaćin je peti “Vivia Run&More Weekend” festival, a gosti trkačice i trkači iz cijelog svijeta.

Kilometre zdravlja osvojene u prostranim alejama grada na Vrbasu proslavićemo na tvrđavi Kastel, uz muziku energičnog dvojca „Nipple People“, i odlično razpoloženi zajedno dočekati 9. maj – datum koji stari kontinet obilježava kao Dan pobjede i Dan Europe.

Potvrđeni prijatelj zdravog načina života, Delegacija EU u BiH ove godine podržava trku RMC 10K by Metromedia, koja starta zajedno sa RMC Banjaluka polumaratonom 8. maja. Trči se istom stazom, ali u jednom krugu.

Trka na 10 km uživa veliku popularnost elitnih trkača sa svih kontinenata koji su prethodnih godina bili gosti Banjaluke i BiH. Razlog je upravo staza koja prolazi kroz aleje bogate zelenilom i parkove zaštićene od sunca. Start je na Trgu Krajine u 08:30h sa limitom do 11:30h na tvrđavi Kastel. Ukupno trajanje je 1h i 30 minuta.

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini u sklopu trke na 10 kilometara dodjeljuje nagradu za najbržeg trkača i trkačicu iz BiH.

No, tim koji pokreće festivalske je sadržaje prilagodio različitim uzrastima i profilima sportista. Centralni događaj svakako je RMC Banjaluka Half Marathon – trka na 21 km,  limitirana na 100 elitnih trkača i 1000 rekreativaca. Tu su G-Drive 5k Team Run, Intersport School Run, MyBook Color Fun Run i Tropic Bambini Maraton.

S ponosom naglašavamo veliko interesovanje djece školskog i predškolskog uzrasta za programske sadržaje festivala “Vivia Run&More Weekend”, što je odlična potvrda da, zajedno sa našim partnerima, već pet godina uspješno promovišemo sport i zdrav način života među generacijama koje rastu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here