U Banjaluci predstavljen novi koncept 4. Banjalučkog polumaratona

0
929
views
New_concept_press_conference_banjaluka_2018

Četvrti Banjalučki polumaraton biće održan 12. maja 2018. godine sa novim konceptom pod nazivom „Run & more weekend“, koji je danas predstavljen na konferenciji za novinare.

Promovišući novi koncept polumaratona uz promociju desetominutnog polumaratonskog filma koji govori o uspješnosti i rastu ove najveće sportske manifestacije, organizatori su danas saopštili da je jedna od novina na 4. Banjalučkom polumaratonu izmijenjena i atraktivnija staza za učesnike, a sam polumaraton u 2018. godini pratiće i brojni zanimljivi sadržaji koji imaju za cilj promociju sporta i grada.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je i predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije kazao je da je grad Banja Luka i domaćin i logistička podrška organizaciji Banjalučkog polumaratonu koji raste.

“Svaki do sada je bio sa većim brojem učesnika i većim rejtingom. Za nas je to važno i iz unutrašnjih i eksternih razloga. Iz unutrašnjih, zato što podstiče jednu kulturu i drugačiji stil razmišljanja i života kod građana, ali i u kontekstu nekih drugih akcija koje provodimo u gradu poput nove trim staze na Akvani, uređenja trim staza i šetališta na Banj brdu, radi se nova trim staza u Parku „Mladen Stojanović“, planiraju nove teretane u prirodi i i dogodine ulazimo u uređenje jednog šireg prostora u Trapistima”, kazao je gradonačelnik Radojičić.

Prema njegovim riječima, značaj maratona se ogleda i u tome što Banju Luku pozicionira kao jedan od regionalnih centara. “Banja Luka tu želi da bude pozicionirana i kulturno, i turistički, i sportski. To se uklapa i u našu sliku da privlačimo turiste i goste i da radimo jednu zajedničku ponudu više događaja različitih vrsta”, naglasio je gradonačelnik Radojičić.

New_concept_press_conference_banjaluka_2018_1

 

Govoreći o novostima, član Organizacionog Odbora Banjalučkog polumaratona Goran Ćorić naglasio je da je Banjalučki polumaraton prerastao u jedan događaj u kojem će, uz vikend sporta, biti i festivala, zabave i edukacije.
“Jedna od bitnih stvari jeste da je cilj četvrtog po redu polumaratona na tvrđavi Kastel, što će svakako obogatiti sadržaj cijelog događaja “, kazao je Ćorić dodavši da će „Run & more weekend“ trajati od 10 do 13. maja, a dio ove manifestacije biće sportski seminari, edukacije, treninzi, Expo – polumaratonski sajam sportske opreme, sportskih događaja i sportskog turizma, koncerti, rafting, paraglajding, zabava za klince, te drugi sadržaji. “Osim promjena oko trase polumaratona i ukupnog trajanja samog događaja, 2018. godine polumaraton u Banjaluci imaće još jednu novu trku – trku za osnovce i srednjoškolce, koja će se održati dan prije glavne polumaratonske trke”, najavio je na press konferenciji Vladimir Selec, član Organizacionog odbora BL polumaratona.
Organizatori su današnji press iskoristili i da se zahvale na pomoći i podršci svim sponzorima, partnerima, državnim i gradskim institucijama, volonterima i predstavnici medija koji su davali podršku polumaratonu u prethodnim godinama, dodavši da je rekordan broj od ukupno 6000 trkača iz 40 zemalja svijeta na stazi 3. Banjalučkog polumaratona dokaz, da je ovaj sportski događaj postao brend grada, a u sportskim krugovima značajna evropska sportska manifestacija.

New_concept_press_conference_banjaluka_2018_2

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here