Tropic Bambini maraton je besplatan i starta 20. aprila

0
1408
views

Najmlađi banjalučki maratonci, treću godinu za redom, trčaće Tropic Bambini Maraton, dječiju trku koja će biti održana 20. aprila sa početkom u 13:00 časova na parkingu ispod tvrđave Kastel.

Broj učesnika u Tropic Bambini maratonu je ograničen na 1000, pa ukoliko želite da vaše dijete ove godine učestvuje u trci treba što prije da popunite formular na našoj stranici

UPUTSTVO ZA RODITELJE:

  • Ulice u užem centru grada će 20. aprila do 12 časova biti zatvorene za saobraćaj. Preporuka roditeljima je da ranije isplaniraju dolazak na Kastel, da bi izbjegli gužvu i na vrijeme stigli na start dječije trke.
  • Okupljanje djece i roditelja je najkasnije u 12.30 časova na parkingu ispod tvrđave Kastel.
  • Nakon što roditelji popune prijavu na stranici, na mail koji su upisali u prijavi, dobiće informaciju o preuzimanju startnih brojeva na tvrđavi Kastel.
  • Startne brojeve roditelji mogu da preuzmu i u knjižari Mybook preko puta gradske pošte, nakon što dobiju obavještenje, da su brojevi spremni za podjelu.
  • U trci mogu da učestvuju samo djeca koja imaju startni broj.
  • Startni broj obavezno treba da bude istaknut na grudima djeteta.
  • Medalje će dobiti samo djeca koja imaju startni broj.
  • Prije početka trke, svi roditelji treba da na ruci djeteta upišu broj telefona.
  • Djeca od 2-4 godina trče sa roditeljima – startaju prvi.
  • Djeca od 4-7 godina trče sa trenerima – startaju poslije mlađe grupe.

OPIS TRKE:

Staza Tropic Bambini maratona duga je 250 m, a najmlađi maratonci mogu da je pretrče ili prehodaju, u pratnji jedne odrasle osobe. Tropic Bambini maraton podijeljen je u dvije starosne kategorije.
Djeca od 4-7 godina koja trče sa trenerima – volonterima, na parkingu ispod tvrđave Kastel, ulaze u odjeljke koji će biti označeni određenim obilježjem – zastava ili balon. Ulaze u bilo koji odjeljak u kome ima slobodnih mjesta, gdje dobijaju naljepnicu sa obilježjem iz odjeljka. Kada roditelji predaju dijete treneru odlaze na cilj kroz GLAVNI ulaz u Kastelu i staju iza odjeljka identičnog odjeljku u kome su ostavili dijete. Svaki trener vodi računa o desetoro djece.

Dodatno objašnjenje:

Ako je oznaka odjeljka na parkingu zlatna zvijezda, djeca dobijaju naljepnicu zlatna zvijezda koju lijepe pored broja, zatim u cilju utrčavaju u odjeljak koji je označen zlatnom zvjezdicom. Tu dobijaju medalju i okrepu – poklon sponzora, a očekuje ih i bogat zabavni program, dječiji koncerti, igra i ples.

Za više informacija kontaktirajte nas na broj telefona +387 65 810 637, svakim radnim danom od 8 do 16 časova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here