Trči, zabavi se i budi human – “Run&More Park”

0
647
views

Vitalia Banjalučka desetka’ je centralni događaj festivala zabave i sporta ‘Run&More Park’ koji će biti održan 1. i 2. septembra u banjalučkom parku ‘Mladen Stojanović’.

Pored trke na 10 km, organizatori pripremaju i trku na 5 km pod nazivom ‘GoPro 5k’, a obe startaju u isto vrijeme, u nedjelju 2. septembra u 10 časova. Dan ranije u subotu, 1. septembra sa početkom u 17 časova biće održana i Kup trka na 1200 metara, u kojoj će se primjenjivati nokaut sistem, žrijebanjem će biti izvučeni parovi koji će se takmičiti za plasman u naredni krug takmičenja, sve do finala kada ćemo dobiti pobijednika.

‘Trka zadovoljstva ‘Nektar Fun Run’ koja je isključivo humanitarnog karaktera biće održana u subotu u 19 časova. Kotizacija za učešće u trci iznosi minimalno 1KM, a sva prikupljena sredstva biće donirana Servis centru ‘Dajte nam šansu-Zvjezdice’ Banja Luka i Dnevnom centru za lica sa autizmom ‘Djeca svjetlosti’’, rekao je Goran Ćorić, direktor Support marketing centra, koji je jedan od organizatora festivala ‘Run&More Park’.

On je dodao da će svi trkači i učesnici u festivalu imati priliku da doniraju simbolična sredstva u humanitarnoj akciji ‘Trčimo za one koji to ne mogu’ koja prati cijeli događaj.

“Svi trkači koji se prijave, doniraće po jednu konvertibilnu marku za udruženja koja smo naveli. Iz dana u dan budi se svijest građana Banjaluke. Gledaćemo svakodnevno da pomognemo, i kroz sport, a i na druge načine”, kaže Duško Tadić, AKI ‘Vrbas’.
“Ništa ljepše nego kada se spoje sport i humanost”, puna podrška predstojećem trkačkom vikendu stiže iz resornog ministarstva i banjalucke Gradske uprave.

“Promocija zdravog života i sporta, a kada tome pridodamo humanu stranu priče onda je to jedan aspekt više. Ministartstvo porodice, omladine i sporta uvijek će da podržava lijepe stvari poput ove”, kaže Dragan Jaćimović, pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske.

“Očekujemo odličan vikend u Banjaluci. Ideja nam je da oživimo prostor u parku Mladen Stojanović i da nastavimo priču započetu izgradnjom trim staze. Pozivam sve sugrđane da budu sa nama, da provedu jedan porodični vikend i da ga posvetimo zdravom životu, druženju i lijepim temama kojih, možda, i manjka u našem društvu”, rekao je Dragan Banjac, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

U zabavnom dijelu festivala koji nosi naziv ‘Kul Run&More’ u subotu, 1. septembra od 20 časova biće održane četiri zabavne trke.

‘Prva trka pravi je izazov za jači pol. Riječ je o trci muškaraca na štiklama, gdje takmičari treba da nabave cipele na štiklu od minimalno 5 cm i istrče 50 metara. Sa tacnom punom piva do cilja treba da stignu i najbolji banjalučki konobari, dok će parovi zajedno do cilja morati da dotrče sa balonom koji ne smiju pridržavati rukama. Oni koji se odluče da učestvuju u trci u vrećama, imaju samo jedan zadatak – najbrže odskakutati do cilja’, poručuju organizatori.

Oni koji svakodnevno vrijedno treniraju u parku ‘Mladen Stojanović’, u okviru zabavno-sportskih takmičenja moći će da pokažu rezultate svog rada i osvoje vrijedne nagrade. U subotu, 1. septembra od 18 časova biće organizovana takmičenja: CrossFit, Workout Park i Pole Sport, a takmičari će odmjeriti snage u funkcionalnom treningu, akrobatici, sklekovima, zgibovima itd.

U subotu, 1. septembra od 20.30 časova učesnike i posjetioce ‘Run&More Park’ festivala očekuju veliki party na kojem će nastupiti DJ-evi: Danijel Čehranov (BG), Yakka (ZG), Nebs Jack (BL) i Vladimir Mačkić – Maca (BL), a koji će trajati do 1 sat iza ponoći. Žurka se nastavlja i u nedjelju, 2. septembra od 12 časova kada će na centralnoj bini u parku ‘Mladen Stojanović’ nastupiti banjalučki bend ‘Ultrazvuk’. Uživanje u dobroj muzici i trkama, upotpuniće i Piknik Park u kojem će posjetioci moći da uživaju u nedjelju, 2. septembra od 10 časova.

Organizatori festivala su Support marketing centar, Atletski klub Banja Luka i Atletski klub invalida Vrbas.

U Banjaluku stižu najuspješniji atletičari regiona

Neki od najuspješnijih atletičara regiona ovog vikenda posjetiće Banjaluku i trčati trku na 10 km ‘Vitalia Banjalučku desetku’. Među njima je Stenli Kipruto iz Kenije, koji je na ovogodišnjem Banjalučkom polumaratonu osvojio treće mjeseto, zatim Olivera Jevtić iz Srbije, koja je trijumfovala na prošlogodišnjoj polumartonskoj trci u Banjaluci, Bojana Bjeljac iz Hrvatske koja je na 4. Banjalučkom polumaratonu osvojila drugo mjesto, dok je učešće potvrdila i jedna od najboljih bh. atletičarki Lucia Kimani.

Prema riječima Rade Račić iz Atletskog kluba Banja Luka, na stazi ‘Vitalia Banjalučke desetke’ pojaviće se brojna eminentna trkačka imena, među kojima su reprezentativci Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH, dok će promoterke trke biti dvije poznate dame iz svijeta atletike Jolanda Čeplak i Snežana Pajkić-Jolović.

Jolanda Čeplak je aktuelna svijetska rekoderka na 800m u dvorani, te prvakinja Evrope u dvorani u Beču 2002, dok je Snežana Pajkić – Jolović prvakinja Evrope na 1500m u Splitu 1990., dvostruka juniorska prvakinja Evrope i aktuelna potpredsjednica atletskog saveza Srbije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here