Trake za trčanje uručene centrima “Dajte nam šansu – Zvjezdice” i “Djeca svjetlosti”

0
797
views

Organizatori prvog ‘Run&More Park’ festivala i predstavnici ‘Run&More Community’ tima uručili su trake za trčanje Servis centru ‘Dajte nam šansu – Zvjezdice’ Banja Luka i Dnevnom centru za lica sa autizmom ‘Djeca svjetlosti’.

Tokom festivala ‘Run&More Park’ posjetioci i učesnici trka donirali su minimalno 1KM i na taj način učestvovali u humanitarnoj akciji ‘Trčimo za one koji to ne mogu’. Od prikupljenih sredstava kupljene su dvije trake za trčanje koje su namijenjene djeci i osobama koje boluju od Daunovog sindroma i autizma.

Željka Perišić – Ninković, direktor Servis centra ‘Dajte nam šansu – Zvjezdice’ Banja Luka ističe da djeci sa Daunovim sindromom fizička aktivnost igra značajnu ulogu u razvoju motorike i koordinacije pokreta.

‘S obzirom na to da u okviru dnevnih aktivnosti nastojimo da djecu što više angažujemo u sportu, traka za trčanje biće od velikog značaja za njih, pogotovo u narednom zimskom periodu, kada će djeca rijetko boraviti vani’, kaže Perišić-Ninković.

Mirjana Kojić, predsjednica Dnevnog centra za autizam ‘Djeca svjetlosti’, takođe, naglašava značaj fizičke aktivnosti za korisnike ovog centra.

‘U narednom periodu imamo namjeru da proširimo prostor, gdje će postojati posebna prostorija u kojoj bi se naši korisnici bavili sportom, tako da je značajna svaka pomoć u opremanju tog prostora. S druge strane, važno je i da zajednica prepoznaje problem koji imamo, ali i nas kao organizaciju koja brine o najtežoj kategoriji korisnika’ objašnjava Kojić, ističući da su osobe koje boluju od autizma do sada bile zapostavljane u našem društvu, posebno odrasle osobe sa autizmom.

Ova humanitarna akcija realizovana je na način da trkači, rekreativci i sportisti, koji su svakodnevno u pokretu pomognu onima koji nisu u mogućnosti da vode aktivan život.

‘Run&More Community će kroz svoje aktivnosti i u narednom periodu pomagati onima kojima je pomoć najpotrebnija. Trčaćemo i prikupljati sredstva za kupovinu opreme i pomogala kako bismo koliko toliko olakšali život djeci i odraslim osobama koji zbog određenih zdravstvenih problema često nisu u mogućnosti da se aktivno bave sportom’, rekao je Goran Ćorić, direktor Support marketing centra i idejni tvorac ‘Run&More Community’ projekta.

Festival zabave i sporta ‘Run&More Park’ i trka ‘Vitalia Banjalučka desetka’ događaji su koji prvenstveno imaju humanitarni karakter, a cilj je da svi oni koji su u pokretu pomogni onima koji to nisu. Organizatori događaja su Support marketing centar, Atletski klub Banja Luka i Atletski klub invalida Vrbas, a pokrovitelji Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi RS i Grad Banjaluka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here