Sve je spremno za 2. “Vivia Run&More Weekend” festival i RMC Banja Luka Half Marathon

0
1355
views

Sve je spremno za najveći trkački festivala u regionu drugi po redu “Vivia Run&More Weekend” i GoPro RMC Banja Luka Half Marathon, koji će biti održan od 19. do 21. aprila na banjalučkoj tvrđavi Kastel, saopšteno je danas na završnoj press konferenciji pred početak događaja.

“Spremni smo, krećemo, imaćemo lijepo vrijeme i dobru energiju”, rekao je Goran Ćorić, direktor “Vivia Run&More Weekend” festivala, dodajući da je u odnosu na prošlu godinu ovogodišnja manifestacija veća i po broju učesnika, ali i po organizacionoj strukturi i spremnosti. On je naglasio da je festival dobio podršku od brojnih zvaničnih, ali i eminentnih sportskih institucija.

“Pripremajući ovaj festival imali smo značajnu podršku prije svega Ministarstva za porodicu, omladinu i sport, Ministarstva prosvjete i kulture, ali i Grada Banja Luka. Ostvarili smo stratešku saradnju sa Fakultetom fizičkog vaspitanja Univerziteta u Banjaluci, Olimpijskim komitetom BiH, ali i Beogradskim maratonom”, istakao je Ćorić.

Ministrica za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS, Sonja Davidović naglasila je da joj je zadovoljstvo da se jedan ovakav festival održava u Banjaluci odnosno RS.

“Promocija bavljenja sportom je jedna od prioritetnih aktivnosti Ministarstva porodice, omladine i sporta i to je jedan od razloga zbog čega smo pružili podršku organizatorima i uzeli učešće u organizaciji samog festivala. S obzirom na očekivani broj od 7000 učesnika i oko 20 000 posjetilaca, možemo reći da je ovo svakako jedan od najvećih događaja ove vrste u RS”, istakla je ministrica Davidović, dodajući da ovaj događaj približava sport građanima, ali i promoviše sportske i sve druge potencijale koje ima Republika Srpska.

Prema riječima Radislavke Račić, sportske direktorice RMC Banja Luka Half Marathona, u ovoj trci će učestvovati 43 elitna trkača, iz 30 zemalja sa tri kontintneta.

“Ovo će biti jedna od najkvalitetnijih trka u regionu, ali su naši ciljevi u budućnosti mnogo veći. Boston je grad veličine Banjaluke i ima jedan od najstarijih maratona u svijetu, a okupi oko 30 000 trkača. Mi želimo da idemo u tom pravcu”, rekla Račićeva, ističući da je promoter ovogodišnje trke Amel Tuka, jedan od najboljih svjetskih trkača na 800 metara.

Tokom održavanja polumaratonske trke doći će do obustave saobraćaja, koja je prema riječima Slavka Davidovića, šef odsjeka za saobraćaj u Gradskoj upravi, neminovnost prilikom organizacije ovako velikih manifestacija.

“Obustave saobraćaja će početi na dan trke u 8 časova, a završiće negdje oko 12.30 časova. Zamolio bih sve naše sugrađane i goste koji dolaze u grad da imaju razumijevanja, jer će u tim jutarnjim časovima biti malo nervoze koju će već oko 13 časova zamijeniti osjećaj zadovoljstva i ponosa, jer će se Banjaluka ovaj dan naći na evropskoj i svjetskoj sportskoj mapi”, objasnio je Davidović.

Izmjena režima saobraćaja!

Ovogodišnji “Vivia Run&More Weekend” festival obuhvata šest trka, a pored polumaratonske trke tu su i trka na 10km, 5k Team Run – timska trka, Color Fun Run – zabavna trka, School Run – školska trka i Bambini maraton – dječija trka. Događaj prati i edukativni dio pod nazivom EDU Coaching Forum, te EXPO – sajam sporta, a tokom dva festivalska dana biće održani brojni muzički i zabavni sadržaji.

Organizatori u petak naveče građanima Banjaluke poklanjaju koncerte Lake i Queen Real Tribute benda, dok će u subotu veče biti održan party u organizaciji Fresh Wave festivala na kojem će nastupiti poznati svjetski DJ James Zabiela, a ulaznice za ovaj party iznose simboličnih 10KM.

Program festivala

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here