Sjajan plasman bh. trkača u Bileći: Lucia Kimani treća, Srđan Samardžić četvrti

0
765
views

Kenijac Abel Kibet Rop pobjednik je Drugog Bilećkog polumaratona u muškoj konkurenciji, dok je Kenijka Ruth Nundu Mbatha bila najbrža u ženskoj konkurenciji.

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji zauzeo je Evans Kipngetich Tanui iz Kenije, treći je bio Kenijac Mark Kipchumba Rotich, dok se na četvrtoj poziciji našao bh. trkač Srđan Samardžić. U ženskoj konkurenciji drugo mjesto osvojila je Hellen Jepkosgei Kimutai, dok je treća bila bh. takmičarka Lucija Kimani.

Na drugom Bilećkom međunarodnom polumaratonu u svim trkama nastupilo je nekoliko stotina učesnika iz 13 zemalja. Polumaraton je održan u organizaciji Opštine Bileća, a pod pokroviteljstvom kabineta Predsjednika Republike Srpske. Koorganizator je Zavičajni klub “Osvit” iz Bileće.

Osman Junuzović iz BiH drugi na polumaratonu u Metkoviću
Stenli Kipruto pobjednik je 2. Tommy Mandarine Halfmarathon-a koji je u organizaciji Sportske udruge „Neretva run“ održan u Metkoviću. Kipruto je trku završio sa rezultatom 1:10:50.

Polumaraton je među ženama najbrže istrčala Olivera Jevtić koja na cilj stigla u vremenu 1:17:48. Jetvićeva je u ukupnom poretku bila treća. Odličan plasman ostvario je i bh. trkač Osman Junuzović iz Doboja, koji je zauzeo drugu poziciju sa vremenom 1:13:17.

Prva tri mjesta, polumaraton:

Muškarci:
Stenli Kipruto, 1:10:50, Kenija (AK Mladost Užice)
Osman Junuzovic, 1:13:17, BiH (AK Doboj)
Zaim Šuman, 1:17:59,BiH (AK Goražde)

Žene:
Olivera Jevtić, 1:17:48, Srbija (Ak Mladost Užice)
Radmila Maksimović, 1:29:51, Hrvatska (AK Šibenik)
Amela Trožić, 1:34:17, BiH (TiTo)

U Beogradu 3000 učesnika

Srpski atletičari Miloš Krstić iz Leposavića i Miloš Segedi iz Inđije pobjednici su trka na pet i 10 kilometara koje su u okviru “Srbija maratona” održane danas u Beogradu. U ženskoj konkurenciji slavile su Nataša Ćulafić iz Partizana i Teodora Simović iz Novog Pazara.

Na prvoj od tri trke u okviru “Srbija maraton serije” učestvovalo je više od 3.000 trkača, koji su trčali na Novom Beogradu, po ravnoj i brzoj stazi, sve do spektakularnog finiša u Beogradskoj areni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here