Savršen trkački vikend očekuje svjetske, ali i regionalne trkače!

0
734
views

Uzbudljiva trkačka sezona bliži se kraju, a ovaj vikend očekuju nas zanimljiva svjetska i regionalna takmičenja. Najbolji svjetski trkači pristižu u Njujork, oni koji više vole more, palme i uživanje u jesenjem suncu trčaće francuskom rivijerom, dok regionalne trkače očekuju trke u Beogradu, Zagrebu, Bileći i Metkoviću.

Beograd će u nedjelju od 9 do 13 časova biti centar atletike u regionu. Serbia Marathon organizuje trke na 5 i 10 km, koje će se trčati na Novom Beogradu, po ravnoj i brzoj stazi, sve do spektakularnog finiša u Beogradskoj areni.

Za one trkače koji više vole polumaratonska takmičenja tu je 2. Bileća polumaraton, koji će u nedjelju startati u 11 časova. Prema najavi organizatora, više od 100 takmičara iz desetak zemalja dolaze u Bileću da uživaju u ljepoti grada, kulturnim znamenitostima i vrijednostima.

Trkači će stazu od 21 km moći da isprobaju i u Metkoviću, gdje se u nedjelju od 11 časova organizuje 2. Tommy Mandarina polumaraton. Staza ove trke je izuzetno brza, cestovna i ravna, osim na dijelu osmog kilometra gdje se nalazi uspon od 4% (1 km), te isto toliki pad od 4 % (1km).

Regionalni trkači već dobro poznaju trku Zagrebački noćni cener, koja se u nedjelju od 19 časova sedmi put organizuje u glavnom gradu Hrvatske. Riječ je o gradskoj, noćnoj, uličnoj trci koju Društvo športske rekreacije “Aktivan život” u saradnji sa Gradskim uredom za zdravstvo organizuje povodom obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti”. Broj učesnika trke ograničen je 2700 takmičara.

Njujork dočekuje više od 50 hiljada trkača


Jedan od najznačajnijih trkačkih događaja u godini, svakako je TCS New York City Marathon koji se ove nedjelje trči najljepšim dijelovima Njujorka, od Staten Island-a do Central Park-a.

Na startu ovogodišnje trke naći će se brojna eminentna trkačka imena, kao što su prošlogodišnja pobjednica Shalane Flanagan, zatim pobjednica Bostonskog maratona 2018. godine – Desiree Linden i Molly Huddle. Među muškarcima najzvučnija imena su Geoffrey Kamworor, četvorostruki američki olimpijac – Abdi Abdirahman i Shadrack Biwott. Njujorčani su već spremni za doček više od 50 hiljada svjetskih trkača.

Ovaj vikend posebno će uživati trkači koji su se prijavili na French Riviera Marathon Nice-Cannes, koji u nedjelju u 8 časova starta na Promenada des Anglais u Nici, a trči se do cilja koji se nalazi na Boulevard de la Croisette u Kanu. Nakon maratona u Parizu, ovo je najznačajniji maraton u Francuskoj, a trkači na samom kraju sezone mogu da uživaju u francuskoj rivijeri, moru, palmama i jesenjem suncu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here