Run&More Community tim učestvovao na Volkswagen Ljubljana Marathon-u

0
940
views

Volkswagen Ljubljana Marathon održan je u nedjelju 27. oktobra, a na najmasovnijem trkačkom događaju u regionu učestvovali su i članovi Run&More Community tima.

Ovdje možete pogledati i kako je izgledao start 24. Volkswagen Ljubljana Marathon-a, na ulicama glavnog grada Slovenije.

Pobjednik maratona je Kelkile Gezahegn Woldaregay koji je na cilj stigao za 2:07:29, a oboren je novi rekord maratona među ženama. Naime, Kenijka Chepkirui Kitur Bornes, pobjednica u ženskoj konkurenciji, u cilj je utrčala u vremenu od 2:21:26!

Kelkile Gezahegn Woldaregay
Chepkirui Kitur Bornes

Kada je u pitanju polumaraton, prvi na cilj u muškoj kategoriji stigao je Mitchell Krevs (1:09:08), dok je pobjednica polumaratona manifestacije 24. Volkswagen Ljubljana Marathon bila Neja Krsinar (1:16:23).

Među brojnim elitni trkačima koji su krenuli put slovenačke trkačke staze bila je i Lucia Kimani, najtrofejnija bh. atletičarka i članica Run&More Community tima, koja je zauzela 6. mjesto u trci na 10 kilometara.

Lucia Kimani

Run&More Community je iskoristio posjetu Ljubljani kako bi predstavili trkačima nadolazeći Banja Luka Half Marathon i upoznaju ih sa najnovijim informacijama o 3. Vivia Run&More Weekend-u, koji će biti održan od 10. do 12. aprila 2020. godine u Banjaluci. Takođe, uz Run&More Community ekipu predstavili su se i njihovi partneri iz Sarajevo Half Marathon-a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here