Raftingom u kanjonu Vrbasa zatvoren “Vivia Run&More Weekend” festival

0
1498
views

Raftingom u kanjonu Vrbasa i predavanjem Sande Mešinović, učitelja Kundalini yoge na temu “Tehnike disanja i fokusa u cilju postizanja najboljih sportskih rezultata” danas je zatvoren “Vivia Run&More Weekend” festival i 4. Banjalučki m:tel polumaraton.

Vikend ispunjen sportom, edukacijom i zabavom okupio je preko 10 000 ljudi iz 40 zemalja svijeta u gradu na Vrbasu.

Kenijski takmičari apsolutno su dominirali polumaratonskom trkom u Banjaluci, a najbolje rezultate ostvarili su Moses Kipruto Kibire (01:06:18) u muškoj kategoriji i Kristin Mora Oigo iz Kenije (01:12:53) u ženskoj kategoriji.

Srđan Samardžić, jedan od bh. najuspješnijih atletičara završio je trku na šestom mjestu (1:11:55), dok je bh. olimpijka Lucia Kimani zauzela petu poziciju (1:20:55).

Publika je na cilju u tvrđavi Kastel ogromnim aplauzom dočekala i Miladina Dragojevića, član atletskog kluba invalida Vrbas, koji je uz pomoć kolege Srđana Jakovljevića trčao polumaratonsku trku, ali i deda Vladu Stevanovića, promotera 4. Banjalučkog m:tel polumaratona, koji je sa pune 84 godine stigao do cilja.

“Izvanredne poruke i slike su otišle iz Banjaluke u svijet. I sami Banjalučani su odlično prihvatili ovaj događaj, mnogo naših sugrađana je rekreativno i porodično učestvovalo”, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Predsjednik Upravnog odbora Banjalučkog maratona, Goran Ćorić istakao je da je zahvalan trkačima koji svojim učešćem u ovakvim trkama šire mir, ljubav i pozitivnu energiju.

Prvi put ove godine u okviru 4. Banjalučkog polumaratona održana je i školska trka Balans+ School Run u kojoj je učestvovalo oko 2000 učenika osnovnih i srednjih škola. Rekordan broj prijavljenih ostvaren je i u dječijoj trci – Tropic Bambini maraton, koja je bila humanitarnog karaktera, i u okviru koje je preko 1200 učesnika doniralo sredstva Udruženju paraplegičara, oboljelih od dječije paralize i ostalih tjelesnih invalida regije Banjaluka.

Kao i svake godine najzabavnijoj trci – Nektar Fun Run pridržilo se preko 4000 Banjalučana, koji su zabavljali, družili, šetali i trčali na stazi dugoj 3 km.

Veliko intersovanje gostiju i banjalučke publike izazvao je i prvi EDU Coaching Forum koji je okupio trenere trčanja, fitness i kondicione trenere, studente i nastavnike fizičkog vaspitanja, učitelje joge, fizioterapeute, nutricioniste i trkače. Stručnjaci iz regiona održali su interesantna predavanja i radionice, a Forum su posjetili i direktori 40 uličnih trka iz Evrope.

Tokom trajanja festivala posjetioci su mogli da posjete i EXPO, sajam sportske opreme, na kojem su se predstavili brojni proizvođači sportske opreme, sportske organizacije i organizatori trka iz regiona.

U zabavnom dijelu festivala učestvovali su lokalni i regionalni bendovi i DJ-evi. Posebnu atrakciju izazvali su nastupi hrvatskog benda Cubismo i svjetski poznatih DJ-eva Tomcrafta i dua Bang La Decks, koji su goste i Banjalučane zabavljali do ranih jutarnjih časova na main stage-u tvrđave Kastel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here