Predstavnici ‘Run&More Community’ tima Goran Ćorić i Boris Partalo trče maraton u Berlinu!

0
1716
views

Predstavnici ‘Run&More Community’ tima Goran Ćorić i Boris Partalo iz Banja Luke učestvovaće na ovogodišnjem BMW Berlinskom maratonu, koji se 45. put po redu održava 16. septembra 2018. godine.

Dugogodišnjem trkaču i idejnom tvoracu ‘Run&More Community’ projekta Goranu Ćoriću ovo će biti drugi veliki maraton nakon učešća u maratonskoj trci u Njujorku.
Goran Ćorić je suosnivač i vođa organizacije Banjalučkog polumaratona, koji je u maju ove godine četvrti put po redu održan u okviru manifestacije ‘Run&More Weekend’. Direktor je Support marketing centra, koji je jedan od organizatora ‘Run&More Park’ festivala i trke ‘Banjalučka desetka’, koja je u septembru prvi put održana u Banjaluci.

Berlinski maraton dio je Abbott World Marathon Majors, koji obuhvata seriju od šest velikih svjetskih maratona: Boston, Njujork, Čikago, London, Berlin i Tokio. Riječ je o jednom od najmasovnijih trkačkih događaja u svijetu na kojem je 2017. godine nastupilo više od 43 hiljade trkača, dok je kompletan događaj uz takmičare na popratnim trkama okupio 61 hiljadu učesnika.

Trka počinje i završava u blizini Brandenburških vrata i atraktivna je cijelom dužinom, jer prolazi pokraj najpoznatijih građevina kao što su Reichstag i Berliner Dom. Staza je najravnija u odnosu na staze svih ostalih maratona iz velike šestorke, te je tako pogodna za mnoge svjetske rekorde.

Berlinski maraton osnovali su članovi prestižnog atletskog kluba SC Charlottenburg 1974. godine, a održava se posljednje nedjelje u septembru. Trka je od 1981. godine organizacijski preseljena u centar Zapadnog Berlina, i postaje jedan od najbolje organizovanih i najpopularnijih maratona u Njemačkoj. Nakon pada Berlinskog zida u novembru 1989. godine započinje njegova nova era.

Na BMW Berlinskom maratonu 2018 očekuje se više od 45 hiljada učesnika, a pratiće ga million navijača iz cijelog svijeta.

Predstavnicima ‘Run&More Community’ tima želimo dobru stazu i mnogo uspjeha u Berlinu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here