Predstavnica RMC-a Tamara Mlađenović istrčala maraton u Njujorku

0
1029
views

Tamara Mlađenović, članica ‘Run&More Community’ tima, kao jedna od predstavnica BiH na TCS New York City Marathon-u istrčala je svoj prvi maraton.

Naša predstavnica počela je da trči inspirisana događajima koje je organizovao ‘Run&More Community’ tim, a svoja prva trkačka iskustva ostvarila je na Banjalučkom polumaratona. Takođe, je učestvovala u organizaciji svih naših događaja, a u Njujorku je ponosno nosila zastavu BiH, i među više od 50 hiljada trkača iz cijelog svijeta na najljepši način promovisala grad Banjaluku.

Kejtani postigla drugo najbolje vrijeme u Njujorku

Kenijska atletičarka Meri Kejtani i atletičar iz Etiopije Lelisa Desisa pobjednici su maratona koji je održan u Njujorku.

Kejtani je maratonsku utrku istrčala u vremenu 2:22:48, što je drugo najbolje vrijeme na Njujorškom maratonu. Nedostajalo joj je svega 17 sekundi da dostigne rekord maratona koji je prije 15 godina postavila njena sunarodnica Margaret Okajo.

Na drugom mjestu sa zaostatkom od dva minuta i 13 sekundi bila je domaća atletičarka Vivijan Čeriot, dok se na pobjedničkom postolju kao trećeplasirana našla Amerikanka Šalan Flanang koja je prošle godine bila pobjednica.

Na trci u invalidskim kolicima Daniel Romanchuk postao je prvi Amerikanac i najmlađi sportista koji je ikada osvojio ovu trku u muškoj kategoriji, dok je Manuela Schär iz Švajcarske uspješno branila titulu iz 2017. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here