Predstavljena prva promotivna kampanja 2.Banjalučkog m:tel polumaratona

0
1037
views
press-1st-announcment-2nd-halfmarathon-2016

“Nema izgovora, počni da trčiš” naziv je prve promotivne kampanje 2. Banjalučkog M:tel polumaratona koji su danas na press konferenciji u Banjoj Luci predstavili organizatori ovog sportskog događaja. Obraćajući se novinarima direktor polumaratonske trke Vladimir Selec saopštio je da je 2.banjalučki M:tel polumaraton ove godine zakazan za 08. maj u 09.00 časova i pozvao sve banjalučane da se prijave i počnu da trče jer, kako je naglasio, svi mogu da istrče polumaraton u dužini od 21km. „Prijavljivanje za polumaraton je već počelo i mi do sada već imamo oko 500 prijavljenih trkača iz 20 zemalja svijeta što je za trećinu više u odnosu na prijave koje su u ovo doba stizale prošle godine“, saopštio je Selec.

Ono što je novina ove godine, dodao je on, je Štafetni polumaraton koji podrazumjeva da 21km istrči ekipa od četiri člana – muškog, ženskog ili mješovitog sastava. Generalni sponzor polumaratona u Banjoj Luci i ove godine je kompanija M:tel. „Mi smo polumaraton podržali prošle godine kada je organizovan po prvi put i nema razloga da to ne uradimo i sad. Banja Luka je prošlogodišnjom organizacijom i po broju posjetilaca i po broju učesnika ali i ukupnom organizacijom pokazala da ni u čemu ne zaostaje za drugim evropskim i svjetskim metropolama i ja sam ubjeđen da je Banja Luka već sada spremna da bude organizator maratona u punoj kilometraži u iznosu od 42 km. M:tel je uvijek podržavao i finansijski pomagao manifestacije koje imaju za cilj da ove prostore učine boljim i zdravijim mjestom za život i ova manifestacija je upravo takva i promoviše takve vrijednosti“, rekao je Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju u kompaniji M:tel izrazivši zadovoljstvo što je i ove godine drugom banjalučkom polumaratonu srednje ime M:tel. „Ovo je veliki događaj za Banja Luku jer veliča zdrav život i sportski duh i mi u M:tel-u to podržavamo. Ono što je prošle godine u dane polumaratona bilo fascinantno je da je Banja Luka tog maja bila prelepa jer su grad pohodili brojni gosti i turisti i zaista tih dana Banja Luka nije zaostajala za svim drugim metropolama svijeta. Svim učesnicima 2. Banjalučkog M:tel polumaratona i ove godine želimo siguran dolazak do cilja, gostima dobrodošlicu u naš grad a našim sugrađanima i navijačima još jedan odličan sportski događaj“, poručio je Mišić.

director-press-2nd-halfmarathon-2016

Ove godine polumaraton u Banjoj Luci imaće i svoje zaštitno lice, kazao je Goran Ćorić, direktor marketinga i član Organizacionog odbora 2. Banjalučkog M:tel polumaratona otkrivši da će polumaraton do mjeseca maja promovisati naša najuspješnija BH atletičarka Lucija Kimani.

„Lucija će biti partner maratona i pomoći nam u promocijama kao i prilikom održavanja treninga za trkače koji žele da im pomognemo da se pripreme za trku“, naglasio je Ćorić i dodao da će organizatori polumaratona u BL s druge strane izdvojiti dio novca da pomognu Luciji da se pripremi za svoju treću Olimpijadu.

„Srećna sam što sam dio ove polumaratonske priče i što ću pomoći u promovisanju bl polumaratona. Radujem se treninzima u okviru škole za trčanje GBT koja će pomagati svim zainteresovanim banjalučanima da se pripreme za trku “, rekla je Lucija Kimani koja je apelovala na građane Banja Luke da 08. maja u što većem broju izađu na ulice i navijaju za trkače i podrže ih na putu do cilja.

 

press-2nd-halfmarathon-banjaluka-2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here