Predstavljanje Banjalučkog polumaratona u Istanbulu

0
985
views
promotion-halfmarathon-istanbul-2015

U nedelju, 15. novembra održan je 37. Vodafone Istanbul Maraton, takozvani maraton na dva kontinenta, na kom je učestovovalo preko 20 000 učesnika iz cijelog svijeta. Na EXPO maratonskom sajmu, po prvi put ove godine, promovisan je i banjalučki maraton.

Tokom tri dana trajanja Expo-a, sajam je posjetilo više od 40 000 hiljada posjetilaca, kako maratonaca, polumaratonaca, tako i ostalih ljubitelja ovog sporta. Staza istanbulskog maratona spaja Evropu i Aziju, čineći ovaj maraton jedinstvenim i izuzetnim događajem. Trkači prelaze čuveni most Galata, koji upravo spaja evropsku i azijsku stranu, a prolazi se i pored čuvenih istanbulskih istorijskih znamenitosti, poput muzeja Aja Sofije i Sultan Ahmetove Plave džamije u čijoj je blizini i cilj maratonske trke.

Direktor banjalučkog polumaratona Vladimir Selec izjavio je da je u Istanbulu podijeljeno preko 4000 letaka u putem kojih je promovisan banjalučki dogadjaj i Banja Luka kao grad. Turski trkači posebno su izrazili zainteresovanost za polumaratonsku trku u Banjoj Luci. Organizator se nada, da će banjalučki maraton ako ne ove onda sigurno u godinama koje dolaze, imati sve više prijavljenih trkača koji će u Banjaluku stići upravo iz Turske.

Banjalučani su takodje u Istanbulu iskoristili priliku da ostvare kontakte sa predstavnicima drugih svjetskih maratona: Milan, Riga (Latvija), Keln (Njemačka), Prag te mnogim drugim.

Štand banjalučkog maratona je bio izuzetno posjećen i privukao je pažnju, kako domaćih posjetilaca, tako i trkača iz cijelog svijeta, među kojima su bili gosti iz Italije, Češke, Njemačke, Kine, Južne Afrike.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here