Počela kampanja “Priprema, pozor,sad … počni da trčiš!”

0
1025
views
start-running-campagne

„Priprema, pozor, sad…počni da trčiš“ naziv je promotivne kampanje kojom organizatori prvog banjalučkog polumaratona pozivaju svoje sugrađane da počnu da trče i prijave se za trku koja je zakazana za 17. maj 2015. godine. Kampanja je počela danas i trajaće sve do 17. maja kada će Banja Luka biti domaćin prve polumaratonske trke u gradu u dužini od 21,1 km ali i prve Vivia fun trke zadovoljstva u dužini od 3 km. „ Svako može da se spremi i istrči 21,1 kilometar ukoliko počne da se priprema na vrijeme. Cilj naše kampanje je da motivišemo što više ljudi da počnu da trče i prijave se za „Mtel City race Banja Luka 2015“, poručio je direktor trke Vladimir Selec i dodao da je Trkački rekreativni klub Trk upravo iz tog razloga u Banja Luci otvorio svoju školu trčanja. Škola trčanja, koja je startala s radom u februaru mjesecu ove godine, kaže Selec, kroz treninge i predavanja, priprema banjalučane za njihov prvi polumaraton u gradu. Svi polaznici škole imaju nedjeljno 2-3 ista treninga koji podrazumijevaju lagano trčanje 3-5 kilometara i obavezan trening nedjeljom – kada se trči dužina. Dužina počinje sa 3-5 km i svake sedmice povećava se za 1-2 km“, naglasio je Selec dodajući da praktično kada svi polaznici škole trčanja dođu do 18-og kilometra, tada su i automatski spremni da istrče svoj prvi polumaraton.

Sve informacije o prvom, istorijskom banjalučkom polumaratonu možete pratiti svakodnevno na FB stranici polumaratona ili web sajtu www.rmcbanjalukamarathon.com.
Sponzori polumaratona „Mtel city race Banja Luka 2015“ su: kompanija Mtel, Vivia voda, Nektar -banjalučka pivara, Sberbank, fabrika cementa iz Kaknja, Eft, Asics Juventa sport, marketinška agencija Support marketing centar Banja Luka i Metromedia. Pokrovitelji ove sportske manifestacije su grad Banja Luka i ministartstvo za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS. Prijatelji banjalučkog polumaratona su medijske kuće: Radio televizija RS, Nezavisne novine, ATV Bl, producentska kuća Play i tv mreža Program plus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here