Održana 1. Sjednica organizacionog odbora 4. Banjalučkog polumaratona

0
1356
views
1st_organizing_committee _4th_half_ Marathon

U Banjoj Luci će se od 11. do 13.maja 2018.godine, u organizaciji „Banjalučkog maratona“ i Trkačkog rekreativnog kluba „Trk“ iz Banjaluke po prvi put održati „Vivia Run&More Weekend“ festival. Riječ je o trodnevnom festivalu sporta, muzike, edukacija i zabave koji pokreće sve: klince i školarce, sportiste i rekreativce, trkače i plesače, volontere i navijače, saopštili su organizatori na press konferenciji nakon prve sjednice Organizacionog odbora 4. Banjalučkog m:tel polumaratona.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Organizacionog odbora 4. Banjalučkog polumaratona Igor Radojičić rekao je da pripreme, za ovaj najveći sportski događaj u gradu uveliko traju i da će prvi „Vivia Run&More Weekend“ festival sporta i 4. Banjalučki m:tel polumaraton ove godine biti dio i programa gradske uprave pod nazivom „Proljeće u Banjaluci“.

„Grad Banjaluka učestvuje u organizaciji i pripremama za prvi festival sporta, muzike, zabave i edukacije u gradu i 4. Banjalučki polumaraton i ovi događaji dio su naših aktivnosti i rada na popularizaciji bavljenja sportom“, kazao je Radojičić, dodavši da ovaj događaj, po rastu, sveukupnoj organizaciji, te broju učesnika i posjetilaca, opravdava priznanje dobijeno u Briselu, gdje je Banjaluka proglašena za evropski grad sporta u 2018. godini.

„Ove godine Banjaluka dobija prvi „Vivia Run&More weekend“ festival a centralni događaj festivala biće 4.Banjalučki m:tel polumaraton. “Vivia Run&More Weekend” festival u Banjaluci počeće 11. maja i trajaće tri dana, a sve trkače i goste grada, osim trka na koje su već navikli da trče kod nas, u Banjaluci očekuju i na desetine koncerata na gradskim trgovima i tvrđavi Kastel, EDU Coaching Forum – sportski seminari, edukacije i treninzi, Expo – dvodnevni, polumaratonski sajam sportske opreme, sportskih događaja i turizma, rafting, paraglajding i zabave za djecu”, saopštio je na press konferenciji Goran Ćorić, predsjednik uprave 4. Banjalučkog polumaratona.

Generalni sponzor glavne polumaratonske trke i ove godine je, kako je istakao Ćorić, kompanija M:tel, koja je među prvima prepoznala značaj ovakvog događaja, kako za grad tako i za RS. „Sa nama su i ovaj put naši dugogodišnji partneri i sponzori – Gazprom Petrol Stations – kao generalni sponzor G-drive Štafetne trke i kompanija Nektar, sa kojom imamo trogodišnji ugovor, kao naslovni sponzor Fun run – trke zadovoljstva u dužini od 3km. Trku za naše najmlađe sugrađane Bambini maraton, drugu godinu za redom sponzorišu naši prijatelji iz lanca marketa Tropic&mojmarket, koji će se brinuti i o pravilnoj ishrani trkača“, dodao je Ćorić i naglasio da je ove godine nagradni fond za učesnike 30 000 KM.

Ekskluzivni sponzor 1. festivala sporta, muzike, edukacije i zabave je Vivia voda, koja je sa Banjalučkim maraton danas u Banjaluci potpisala trogodišnji ugovor o saradnji i partnerstvu. Vivia je i oficijelna voda „Run&More Weekenda“ i 4. Banjalučkog polumaratona.

„U kompaniji Vitinka dijelimo radost što su Vivia voda i Banjalučki maraton potpisali ekskluzivni trogodišnji ugovor o sponzorstvu prvog „Run&More Weekend“ festivala sporta, muzike, edukacije i zabave. Mi sa banjalučkim polumaratonom uspješno sarađujemo godinama unazad i ovo partnerstvo, na obostrano zadovoljstvo, biće nastavljeno i u naredne 3 godine. Dosljedni smo u namjeri da zajednički provodimo brojne kampanje i aktivnosti, koje imaju za cilj da promovišu zdravlje, sport i zdraviji način života“, rekao je Mirko Savić, direktor marketinga kompanije Vitinka, čiji je najpoznatiji brend, voda Vivia, sponzor festivala. Osim generalnog sponzorstva festivala, Vivia će, kako je kazao Savić i ovaj put biti oficijelna voda 4. Banjalučkog polumaratona. Savić je organizatorima poželio sreću, rekordan broj učesnika i posjetilaca, uvjeren, kako je rekao, da će ljubav, osmijesi, druženje i sport na ulicama gradа obilježiti još jedan maj u Banjaluci, o kom će se dugo pričati.

Generalni sponzor 4. Banjalučkog polumaratona, četvrtu godinu za redom je kompanija M:tel, saopšteno je na današnjoj press konferenciji.

„Kompanija M:tel oduvijek podržava projekte koji promovišu sport i zdrav način života i M:tel ponosno stoji uz ime Banjalučkog polumaratona već četvrtu godinu za redom i naša saradnja nastavlja se i u narednom periodu. Srećni smo što ćemo ponovo biti dio ovog najvećeg sportskog događaja u zemlji i što će grad biti obojen pozitivnom energijom, dobrom atmosferom i što ćemo zajedno uživati u vikendu sporta, muzike, zabave i edukacije“, poručila je u obraćanju novinarima Jelena Maksimović, portparol M:tela-a.

Ekskluzivni sportski sponzor 4.Banjalučkog polumaratona u 2018. godini je kompanija Sport vision a brend Nike – ekskluzivni pokrovitelj sportske opreme polumaratona. Metromedia Group kao najveći outdoor oglašivač na prostorima BIH i Srbije, ustupiće organizatorima 300 površina na svojoj mreži za promociju „Vivia Run&More Weekend“ festivala i 4.Banjalučkog polumaratona, dok će se sva dešavanja u programu uživo emitovati na programu Radio televizije Republike Srpske, koja je generalni medijski sponzor.

Banjalučka trka 2018. godine u dužini od 21 km trči se u subotu 12. maja u jednom krugu, na novoj, znatno atraktivnijoj polumaratonskoj trasi, a finiš trke biće na tvrđavi Kastel.

Obraćajući se prisutnima na press konferenciji, direktor trke Vladimir Selec saopštio je da je prijavljivanje za 4. Banjalučki polumaraton uveliko u toku i da su nadanja organizatora i ovaj put velika, te da očekuje nove rekorde kada je u pitanju broj trkača koji će u Banjaluku doputovati iz Evrope i svijeta.

„Kada je 4. Banjalučki m:tel polumaraton u pitanju mi očekujemo preko 15 000 posjetilaca i navijača i više od 7000 trkača u polumaratonskoj, štefetnoj, školskoj i dječijoj trci“, kazao je Selec.

Na adresu Atletskog saveza BIH proteklih dana stiglo je priznanje za Banjalučki polumaraton koji je dobio sertifikat Evropske atletike za kvalitet i bezbjednost u organizaciji događaja i “pet zvjezdica” kao najviši status u evropskoj atletici. Ovo priznanje danas je u gradskoj upravi organizatorima Banjalučkog polumaratona uručio predsjednik Atletskog saveza RS Borislav Đurđević.

“Kako stoji u saopštenju iz Federacije Evropske atletike, trka u Banjaluci sa 5 zvjezdica nagrađena je zbog sveukupne ispunjenosti 54 atletska standarda među kojima su izuzetno kvalitetna organizacija događaja, visok nivo tehničke organizacije, idealna staza i maksimalna sigurnost trkača. Banjalučki polumaraton ocijenjen je visokom ocjenom, što znači da događaj u Banjaluci garantuje dobar nivo bezbjednosti i zaštite i da trkačima pruža zadovoljavajući nivo kvaliteta usluga u kategoriji trke s velikim brojem učesnika”, istakao je predsjednik Atletskog saveza RS uručujući sertifikat “5 zvjezdica” organizatorima trke.

the-1st-organizing_Committee-, 4th_Half_Marathon

mayor-4th-half-marathon-press

sponsor-4th-half-marathon-2018

director-4th-half-marathon-press-2018

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here