Odgovori na najčešće postavljana pitanja

0
3852
views

Donosimo vam odgovore na najčešće postavljana pitanja vezana za detalje organizacije 4. Banjalučkog m:tel polumaratona.

1. Kako se preuzimaju trkački paketi za 4. Banjalučki m:tel polumaraton i G-Drive štafetni polumaraton?

Učesnici 4. Banjalučkog m:tel polumaratona i G-Drive štafetnog polumaratona trkačke pakete preuzimaju u prijavnom centru u EXPO zoni tvrđave Kastel, u petak, 11. maja od 10 do 01 čas iza ponoći, i u subotu, 12. maja od 6.30 do 8.00 časova.

2. Kako se prijaviti i izvršiti uplatu, i do kada su otvorene prijave?

Trkači se za 4. Banjalučki m:tel polumaraton i G-Drive štafetni polumaraton mogu registrovati i uplatiti startni paket online na stranici www.banjalukamarathon.com do petka, 11. maja do 10 časova. Takođe, trkači se mogu prijaviti, direktno uplatiti i preuzeti trkački paket u prijavnom centru u EXPO zoni tvrđave Kastel u petak, 11. maja od 10:00 do 01:00 čas iza ponoći, i u subotu, 12. maja od 6:30 do 8:00 časova.

3. Kako se trči G-Drive štafetni polumaraton?

G-Drive štafetni polumaraton, na stazi dugoj 21 km, trče ekipe od 2, 3 ili 4 člana.

U zavisnosti od toga koliko članova broji tim (2, 3 ili 4 takmičara), svaki takmičar trčaće 5 ili 10 kilometara. Na obilježenim punktovima takmičari će razmijenjivati štafete, a kompletna ekipa čekaće posljednjeg takmičara na kraju staze, te će zajedno utrčati u cilj u tvrđavi Kastel. Mjerenje vremena trkača se vrši putem čipa koji se nalazi u palici/štafeti koju zadužuje svaka ekipa.

Ekipe koje trče štafetu mogu da startaju zajedno, ali svaki član pojedinačno odlazi do mjesta koja su predviđena za izmjenu štafete. Ekipe same donose odluku koji član ekipe će trčati koju etapu.

Na punktu kod OŠ „Aleksa Šantić“ u ulici „Trive Amelice“ saobraćaće autobus, koji će prevoziti takmičare koji su izmjene uradili na 10-tom i 15-tom kilometru. Autobus će polaziti svakih 15 minuta počevši od 9:45 časova, a voziće do knjižare „Kultura“ na Bulevaru, gdje ekipe ponovo mogu da se spoje i zajedno utrče u cilj.

Članovi štafete koji trku završavaju na izmjeni, koja se nalazi u naselju Mejdan, na 5-tom kilometru, dolaze pješke do knjižare „Kultura“ na Bulevaru, priključuju se ekipi i zajedno utrčavaju u cilj.

Medalje dobijaju na osnovu broja po principu – jedan broj jedna medalja. Ukoliko neko podiže medalju za drugog člana ekipe mora sa sobom imati i njegov broj.

Vrijeme tima, počinje da se računa u momentu kada takmičar koji nosi štafetu prođe kroz start, i zaustaviće se tek onda, kada takmičar koji nosi štafetu prođe liniju cilja.

4. Kad počinju trke i gdje se nalazi start svake trke?

4. Banjalučki m:tel polumaraton počinje u subotu, 12. maja u 9 časova, a start trke se nalazi u ulici „Kralja Petra I Karađorđevića“. Staza duga 21 km vodi do cilja koji se nalazi u tvrđavi Kastel.

G-Drive štafetni polumaraton počinje u subotu, 12. maja u 9 časova, a start trke se nalazi u ulici „Kralja Petra I Karađorđevića“. Staza duga 21 km vodi do cilja koji se nalazi u tvrđavi Kastel.

Nektar Fun Run, trka zadovoljstva počinje u subotu, 12. maja u 9 časova, a start trke se nalazi u ulici „Kralja Petra I Karađorđevića“. Trasa vodi pored Narodnog pozorišta RS, nakon čega će učesnici prvi kilometar preći u ulici “Vase Pelagića”, a zatim će preko ulice “Vojvode Radomira Putnika” ponovo stići u centar grada, ispred robne kuće “Boska”. Posljedni dio ove staze proteže se kroz “Tržničku” ulicu do cilja koji se nalazi u tvrđavi Kastel.

Balans+ School Run, školska trka počinje u petak, 11. maja u 13:30 časova, a start trke se nalazi u ulici „Kralja Petra I Karađorđevića”, a trči se pored robne kuće “Boska” i hotela “Palas”, a zatim i kroz “Tržničku” ulicu do cilja koji se nalazi u tvrđavi Kastel.

Tropic Bambini maraton, dječija trka počinje u petak, 11. maja u 17.30 časova, a start trke je na parkingu tvrđave „Kastel“ u „Tržničkoj“ ulici. Staza duga 250m vodi direktno do cilja koji se nalazi u zidinama tvrđave Kastel.

5. Gdje se mogu kupiti ulaznice za koncerte?

Ulaznice za koncert benda Cubismo (petak, 11. maj, 21 čas, tvrđava Kastel), po cijeni od 10 KM, možete kupiti na našem info pultu u parku “Petar Kočić” do petka 11. maja, u periodu od 12:00 do 20:00 časova.
Ulaznice za party na kojem će nastupiti Tomcraft i Bang La Decks (subota, 12. maj, 21 čas, tvrđava Kastel), po cijeni od 10 KM, možete kupiti u restoranima “Bajka” i “Debela Berta”.

Sve informacije možete da dobijete preuzimanjem besplatne mobilne aplikacije Banjalučkog polumaratona „Run&More Weekend“!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here