Nova staza BL polumaratona verifikovana od strane AIMS-a

0
843
views
banjaluka-half-maraton-course-2018

Nova staza, kojom će se 12. maja 2018. godine trčati na 4. Banjalučkom polumaratonu, dobila je i zvanično sertifikat AIMS-a. Novu polumaratonsku trasu, proteklog vikenda izmjerili su AIMS-ovi službeni mjerači koji su izdali i službeni dokument u kom stoji da je staza Bl polumaratona od danas na popisu maratonskih staza na kojima vrijedi rezultat za olimpijsku normu, nacionalne, kontinentalne i svjetske rekorde.

Na sertifikovanoj banjalučkoj stazi i na 4. Banjalučkom polumaratonu, osim ličnih rekorda, mogu se ostvariti i kvalifikaciona vremena za olimpijske igre i svjetska prvenstva, kao i rezlutati za neke velike svjetske maratone koji zahtijevaju kvalifikaciona vremena poput New York-a i Bostona.

Prema riječima organizatora BL polumaratona, nova staza je znatno atraktivnija od prethodne i obuhvata gotova sve aleje i banjalučka naselja, a ovaj put, trkači će u cilj utrčavati na tvrđavi Kastel.

Nova staza, istovremeno je i prilika za naše trkače, koji odlično poznaju Banjaluku, da ispune norme za učešće na velikim svjetskim trkama.

Inače na sajtu BL polumaratona www.banjalukamarathon.com zvanično je počelo elektronsko prijavljivanje za 4. trku koja je zakazana za subotu, 12. maj 2018. godine.

measure-cert-banjaluka-half-2018

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here