MyBook School Run trkom počeo takmičarski dio 2. „Vivia Run&More Weekend“ festivala

0
1532
views

Drugom po redu MyBook School Run trkom, u kojoj je učestvovalo oko 1300 učenika osnovnih i srednjih banjalučkih škola uzrasta od 11 do 19 godina, počeo je takmičarski dio programa najvećeg trkačkog festivala u regionu „Vivia Run&More Weekenda“.

Najbolja tri prvoplasirana takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji nagrađena su medaljama, dok su na osnovu sumiranih rezultata svih takmičara pehare dobila najbolja odjeljenja, kao i škole.

Školarcima se nakon trke obratila i Natalija Trivić, ministarka kulture i prosvjete u Vladi RS, koji im je čestitala na učešću u trci i pohvalila njihovu želju da se bave sportom i promovišu zdrav život. 

Kompletne rezultate pogledajte OVDJE!

U trci je učestvovao 641 učenik iz 17 osnovnih i 636 učenika iz 10 srednjih škola.

MyBook School Run je jedna od najmasovnijih trka u okviru „Vivia Run&More Weekend“ festivala, a svoje drugare iz školske klupe bodrilo je i nekoliko hiljada navijača na Kastelu. Nakon trke svi takmičari mogli se da se okrijepe na cilju u tvrđavi Kastel, gdje je uslijedilo druženje i muzički program namijenjen njihovom uzrastu.

Trka namijenjena banjalučkim školarcima ima za cilj da najmlađim građanima Banjaluke približi rekreativni sport i zdrav način života.
Prvi dan festivala biće nastavljen je otvaranjem EDU Coaching Foruma na kojem su predavanje održale sertifikovane trenerice Milica i Janka Budimir.

U 19 časova na programu je najšarenija i najveselija trka festivala Color Fun Run, prva trka takvog tipa koja se održava u BiH. Najveselije trkače u cilju očekuju Laka i Mirena koji će na Main stage-u izvesti neke od svojih najpoznatijih hitova. Već oko 21 čas počinje spektakularni koncert Queen Real Tribute benda koji će posjetioce festivala zabavljati do ranih jutarnjih časova.

Dođite na Kastel!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here