Mirela i Laka obojiće atmosferu drugog “Vivia Run&More Weekenda” u Banjoj Luci

0
1324
views

Drugi po redu “Vivia Run&More Weekend” festival koji će od 19. do 21. aprila biti održan na tvrđavi “Kastel“ u Banjaluci, ove godine slavi ljubav, prijateljstvo i buđenje proljeća, a zabavni dio festivala otvoriće Color Fun Run Party i trkači istoimene trke, koja se prvi put održava u Bosni i Hercegovini.

Za bojenje atmosfere na Color Fun Run Party-ju zaduženi su najveseliji bosanskohercegovački muzički duo – Laka i Mirela.

Iako oboje redovno vježbaju i trče, Mirela je otišla i korak dalje. Iza nje je nekoliko istrčanih polumaratona, a kako kaže, posljednji polumaraton u Sarajevu bio joj je najljepši i najlakši za trčanje. Iako je na tom polumaratonu ostvarila svoje najbolje vrijeme 1:52, Mirela nije opterećena rezultatima i brojem trka, trčanje je za nju više relaksacija i zabava.

“Odavno se bavim rekreativnim sportom, a intezivnije sam počela trčati prije četiri godine. Volim trčanje jer mi daje osjećaj slobode, a sviđa mi se i to pomjeranje granica, kako fizičkih, tako i psihičkih kroz koje prolazim tokom trčanja. Puno adrenalina i euforije, a što je najvažnije, nikad ni na jednom mjestu ne sretnete više pozitivnih ljudi kao na trčkačkoj stazi“, kaže Mirela Laković.

Trkačka staza RMC Banja Luka Haf Marathona-a izazov je o kojem svakako razmišlja, i nada se da će nakon koncerta moći da se pridruži trkačima u Banjaluci.

“S obzirom da su naši koncerti prilično fizički iscrpljujući, nadam se da ću, ipak, imati snage istrčati polumaraton narednog jutra. Nisam nikada prisustvovala Color Run trci i veoma se radujem što se tako nešto organizuje kod nas. To će biti sigurno jedna od najljepših trka ikada i mislim da je nikako ne treba propustiti. Sudeći po najavama, mislim da će cijeli festival “Vivia Run&More Weekend“ biti nesvakidašnja manifestacija koju trebaju posjetiti svi, bez obzira da li su trkači ili samo ljubitelji dobre zabave“, Ističe Mirela.

Otkrila nam je da se Laka više bavi jogom, ali i da trči redovno kraće dionice: “U jogi se jako dobro ispraksirao, može uraditi neke vježbe koje su za mene nepojmljive“.

Prije Color Fun Run Party-ja i “Vivia Run&More Weekend“ festivala ovaj ekscentrični muzički duo očekuje mnogo obaveza.

“Trenutno smo zaokupljeni promocijom pjesme koju smo napravili za EYOF, nastupat ćemo i na ceremoniji otvaranja kao i tokom festivala u Sarajevu. Nakon toga bi trebao biti gotov i naš novi spot, pa će biti promocija pjesme i spota, a onda, nadamo se, slijede svirke preko ljeta“, objašnjava Mirela.

Novu pjesmu željno očekuju i njihovi fanovi u Banjaluci, koji će imati priliku da je premijerno čuju uživo već u aprilu na tvrđavi “Kastel“. Mirela im poručuje da “dođu odmorni, jer ih očekuje puno odličnih trka, ali i svirki, radionica i druženja na sve strane“.

Izvor: Klix.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here