Lucia Kimani novi član Atletskog kluba Banja Luka

0
1232
views

Jedna od najboljih bh. atletičarki olimpijka Lucia Kimani, nakon punih 12 godina provedenih u atletskom klubu „Borac“, u Novu 2019. godinu ulazi kao članica Atletskog kluba Banja Luka, gdje su joj omogućeni uslovi za treniranje i šansa da se vrati u staru formu i ostvari sjajne rezultate.

Pored sportskih obaveza jedna od najboljih bh. atletičarki, zajedno sa trenerskim timom AK Banja Luka, učestvovaće i u radu rekreativne škole trčanje.

„Sretna sam što ću u budućnosti trenirati u Atletskom klubu Banja Luka. Zahvalna sam čelnim ljudima ovog kluba što su mi pružili priliku i podršku da se vratim u staru formu. Nadam se da ću u narednom periodu ostvariti bolji plasman na lokalnim i regionalnim takmičenjima, a ako sve bude bilo kako treba i na svjetskim takmičenjima. Radiću u timu sa nekoliko trenera što mi se mnogo dopada. Posljednjih godina radila sam mnogo sa rekreativcima, i trčanje je mnogima od njih promijenilo život na bolje. Bez obzira da li ste profesionalac ili rekreativac treniranje u grupi podrazumijeva ne samo druženje, nego i konstantnu podršku kompletne grupe“, kaže Lucia Kimani.

S obzirom na to da je atletski klub „Banja Luka“ jedan od organizatora RMC Banja Luka Half Marathona koji će biti održan 20. aprila 2019. godine, Lucia Kimani ističe da će kao jedan od trkača ovog kluba vjerovatno biti i promoter trke.

„Planovi atletskog kluba ‘Banja Luka’ za narednu godinu su ambiciozni. Uspjeli smo obezbijediti sredstva za kvalitetnije pripreme za naše elitne takmičare i to nas raduje. Srećni smo što je Lucia Kimani od sad sa nama idaćemo sve od sebe da joj stvorimo uslove za istrčavanje norme za olimpijske igre u Tokiju.To jeste imperativ, ali ako i ne dosegnemo taj cilj, Lucia će svakako svojim kvalitenim pripremama ostvarivati dobre rezultate na regionalnim takmičenjima.Njen dolazak je svakako podstrek i za ostale talente i takmičare i nova energija u našem klubu“, rekao je Goran Ćorić, predsjednik Atletskog kluba Banja Luka.

Lucia Kimani je rođena je 21. juna 1981. u Kajiadu, Republika Kenija. Početkom 2004. godine počela se baviti trčanjem, a od 2006. godine državljanka je BiH i od tada brani boje bh. zastave.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here