Klinci i klinceze u subotu 13.maja u 11 časova trče 1. Tropic Bambini maraton

0
943
views
bambini-marathon-banjaluka-2017

Po prvi put u Banjoj Luci, u okviru 3. Banjalučkog m:tel polumaratona ove godine trči se i Tropic Bambini Maraton. Ovo je dječija trka namjenjena mališanima predškolskog uzrasta.

Prijave za Tropic Bambini maraton su u toku, a u trci mogu učestvovati svi mališani uzrasta od 2 do 6 godina. Dužina staze koju naši najmlađi maratonci treba da pretrče ili prehodaju, sami ili u pratnji jedne odrasle osobe je 100 metara.
Svi učesnici Bambini Maratona koji u subotu 13. maja prođu ciljnu kapiju dobiće za uspomenu finišerske medalje. Za 11.30 časova na bini na Trgu Krajine održaće se i ceremonija dodjele specijalnih nagrada, koje pripremaju sponzori polumaratona za naše male učesnike trke. Zabava za najmlađe Banjalučane, kao uvertira za dječiju trku, počeće u subotu u 10.30 časova na Trgu Krajine, gdje će ih zabavljati glumci i dječiji bendovi, a animatori kostimirani u žonglere, klovnove i omiljene likove iz crtanih filmova njihovog djetinjstva bodriće ih duž njihove trkačke staze.

Ideja dječijeg maratona je da zajedno sa predškolskim ustanovama animiramo što više djece da se od djetinjstva bave sportskim aktivnostima. Tropic Bambini maraton sjajna je prilika i da djeca razvijaju sportski duh, borave na otvorenom i druže se sa svojim vršnjacima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here