Jolanda Čeplak i Snežana Pajkić-Jolović promoterke “Vitalia Banjalučke desetke”

0
969
views

Snežana Pajkić-Jolović i Jolanda Čeplak, dvije dame koje su svojim rezultatima obilježile evropsku i svjetsku atletiku, biće promoterke trke ‘Vitalia Banjalučka desetka’, koja će biti održana u nedjelju, 2. septembra u 10 časova u okviru festivala ‘Run&More Park’ u banjalučkom parku “Mladen Stojanović”.

Jolanda Čeplak stiže nam iz Slovenije, a Snežana Pajkić-Jolović iz Srbije, kako bi pružile podršku trkačima ‘Vitalia Banjalučke desetke’, i bile dio sada već poznatog “Run&More Community” koncepta.

Jolanda Čeplak je aktuelna svijetska rekoderka na 800m u dvorani, te prvakinja Evrope u dvorani u Beču 2002. godine. Najveći uspjeh postigla je na Olimpijskim igrama 2004. godine u Atini kada je osvojila bronzanu medalju na 800 metara. Najbolja je sportistkinja Slovenije 2003. i 2004. godine. Posljednji međunarodni nastup imala je u Celju u septembru 2010. godine.

Snežana Pajkić – Jolović je prvakinja Evrope na 1500m u Splitu 1990. godine, te dvostruka juniorska prvakinja Evrope. Osvajačica je mnogobrojnih medalja za SFR Jugoslaviju. Trenutno je direktorka Saveza atletskih talenata Srbije i potpredsjednica Atletskog saveza Srbije(ASS).

Pored eminentnih promotera , Support marketing centar kao organizator trke “Vitalia Banjalučka desetka”, na startu očekuje oko 500 trkača.

Među njima je i najbolja dugoprugašica Srbije Olivera Jevtić koja je 2017. godine odnijela pobjedu na Banjalučkom polumaratonu kada je dionicu od 21,1 kilometra istrčala za 1:16.49. Na Olimpijskim igrama trčala je pet puta, a najveći uspjeh ostvarila je 2004. godine, kada je zauzela šesto mjesto. Na Evropskom prvenstvu u Geteborgu 2006. godine osvojila je srebro u maratonu.

Na stazi “Vitalia Banjalučke desetke” pojaviće se Stenli Kipruto iz Kenije, koji je na ovogodišnjem Banjalučkom polumaratonu osvojio treće mjeseto, zatim, Bojana Bjeljac iz Hrvatske koja je na 4. Banjalučkom polumaratonu osvojila drugo mjesto, te brojna eminentna trkačka imena, među kojima su reprezentativci Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here