Gradonačelnik ugostio Gelinda Bordina i goste polumaratona iz regiona

0
897
views
gosti-3polumaratona-banjaluka-2017

Uoči trećeg Banjalučkog M:tel polumaratona, gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, ugostio je u Gradskoj upravi Đelinda Bordina, slavnog italijanskog maratonca i promotera ovogodišnjeg polumaratona. Đelindo Bordin je veliko ime svjetske atletike, maratonac koji se okitio zlatnom olimpijskom medaljom 1988. godine u Seulu, dva puta je bio prvak Evrope – 1986. u Štutgartu i 1990. godine u Splitu, a ima i bronzu sa Svjetskog prvenstva u Rimu 1987. godine. Pobjednik je i Bostonskog maratona.“ Danas je započeo divan i pozitivan događaj u našem gradu. Mi želimo da se takmičimo sa našim komšijama u okruženju i da Banju Luku pozicinioramo kao regionalni centar. Program polumaratona počeo je trkom najmlađih, gdje smo vidjeli mnogo pozitivne energije i napravili smo pravi uvod za ono što nam slijedi sutra. Hvala organizatorima na svemu što je urađeno, a veliku zahvalnost dugujemo i promoteru maratona Đelindu Bordinu, našoj Veri Nikolić, kao i našim prijatljima iz Ljubljanskog maratona“ – rekao je u izjavi novinarima gradonačelnik Igor Radojičić.

gosti-3polumaratona-banjaluka-gradonacelnik-2017

Promoter 3. Banjalučkog m:tel polumaratona Đelidno Bordin, izrazio je zadovoljstvo zbog toga što je danas u Banjoj Luci i što je kompanija koju on zastupa – Diadora, tehnička podrška našem polumaratonu. On se prisjetio slavnih vremena kada je 1988. godine u Seulu osvojio zlatnu olimpijsku medalju, rekavši da je to doživljaj koji može da se doživi samo jednom u životu i da izaziva posebne i snažne emocije.

Direktor polumaratona Vladimir Selec, rekao je da je Banja Luka spremna za još jedan sportski spektakl, da se na sutrašnjem polumaratonu očekuje oko 6.000 trakača, a među njima i elitni svjetski trkači. Selec je dodao da je današnji Tropik Bambini maraton protekao u lijepoj atmosferi, uz učešće oko 1.000 banjalučkih mališana.

gosti-3polumaratona-banjaluka-2017

Andrej Razrih, direktor LJubljanskog maratona, kazao je da je prvi put u Banjoj Luci, ali da to ne umanjuje njegove veoma pozitivne utiske o našem gradu. On je naglasio da je Banjalučki polumaraton jedna od najperspektivnijih manifestacija tog tipa u regionu.
Slavna srpska atletičarka Vera Nikolić, ni ovaj put nije krila svoje oduševljenje zbog dolaska u naš grad, rekavši da Banja Luka može biti ponosna na svoj polumaraton i da mnogo veći i bogatiji gradovi u svijetu nemaju ovako lijep događaj kao što je Banjalučki polumaraton.

Start 3. Banjalučkog m:tel polumaratona zakazan je sutra u 09.00 časova na Trgu Krajine a polumaraton će u direktnom prenosu i ove godine od 08.30 časova prenositi Radio televizija Republike Srpske.

gosti-3polumaratona-banjaluka-2017-1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here