Goran Ćorić novi predsjednik Atletskog kluba “Banja Luka”

0
1279
views

Goran Ćorić, idejni tvorac “Run&More Community” projekta imenovan je za novog predsjednika Atletskog kluba ‘Banja Luka’ na Izbornoj skupštini kluba koja je održana u utorak u restoranu “Lanaco” u parku “Mladen Stojanović”.

Upravni odbor čine i potpredsjednica Radislavka Račić, te članovi Mladen Radaković, Momir Trubarac i Duško Tadić.

Novi predsjednik zahvalio se na ukazanom povjerenju, ističući da je njegov zadatak da kompletnu organizaciju kluba podigne na viši nivo.

‘Potrebno je da takmičarima i trenerima obezbijedimo bolje uslove za rad, što će siguran sam rezultirati i boljim sportskim rezultatima’, rekao je Goran Ćorić, koji je dodao da je zajednička organizacija brojnih događaja poput “Run&More Park” festivala, polumaratonskih trka i mnogih drugih dešavanja rezultirala stvaranjem jake trkačke zajednice u Banjaluci.

On je istakao i neke dugoročne planove koji podrazumijevaju obezbjeđivanje uslova za zimsko treniranje atletičara u Banjaluci, i da su već u planu neki projekti kada je to u pitanju, te da je u narednom periodu potrebno pronaći adekvatno rješenje.

Prema mišljenju Radislavke Račić novi predsjednik će sigurno unijeti novu energiju u klub: “Njegovi planovi jesu ambiciozni, ali potrebni, realni i u skladu sa sportskim ciljevima naših atletičara”.

Izbornoj Skupštini AK “Banja Luka” prisustvovao je i Dragan Jaćimović, pomoćnik ministra za sport u Vladi RS koji je istakao da su članovi kluba u prethodnoj sezoni ostvarili sjajne rezultate, i da su pokazali da mogu i više od toga, te da je u tom smislu svakako potrebna i značajnija podrška najviših institucija.

Tokom Skupštine usvojeni su i izvještaji o radu Upravnog odbora i finansijski izvještaj, izvještaj o postignutim rezultatima u 2018. godini, kao i izvještaj o radu škole atletike AK “Banja Luka”.

Na svečanom dijelu Skupštine uručena su i priznanja za postignute rezultate u protekloj sezoni, a dobitnici su: Aleksandra Roljić, Nikola Brdar, Oleg Galić, Aleksandar Kovačević, Jelena Kosić i Stefan Stanković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here