GoPro RMC Banja Luka Half Marathon dobio zvaničan certifikat AIMS-a

0
1180
views

Nove staze polumaratonske trke GoPro RMC Banja Luka Half Marathon i trke na 10 km, koje se u okviru “Vivia Run&More Weekend” održavaju 20. aprila, dobile su zvanične certificate AIMS-a.

Novu polumaratonsku stazu i stazu na 10 km prošle sedmice izmjerili su AIMS-ovi službeni mjerači , koji su izdali i zvanične dokumente u kojim stoji da su staze RMC Banja Luka Half Marathon-a i trke na 10 km na popisu međunarodno priznatih staza, odnosno onih na kojima vrijedi rezultat za olimpijsku normu, nacionalne, kontinentalne i svjetske rekorde.

Osim ličnih rekorda, naši trkači, sada mogu da ostvare i kvalifikaciona vremena za velika svjetska takmičenja.

GoPro RMC Banja Luka Half Marathon trči se u dva kruga, a prolazi kroz najljepše aleje i najuži centar grada do najznačajnijeg istorijskog banjalučkog objekta – tvrđave Kastel. Staza je izuzetno ravna i idealna za postizanje ličnih rekorda

Aprilski spektakl u Banjaluci

Najspektakularniji sportsko-zabavni festival u regionu “Vivia Run&More Weekend” i ovog proljeća ugostiće oko 10 000 trkača i posjetilaca iz cijelog svijeta na banjalučkoj tvrđavi „Kastel“. Pored RMC Banja Luka polumaratona, trke na 10km i timske trke “5K Team Run”, pripremamo I Color Fun Run, School Run – školsku trku i Bambini maraton – dječiju trku. Trkače očekuju vrijedne novčane nagrade i najbogatiji trkački paketi u regionu.

Uporedo sa EDU Coaching Forumom tvrđava “Kastel” i ove godine ugostićemo brojne učesnike EXPO – sajma sporta. Tokom tri festivalska dana, posjetioci će moći da uživaju u brojnim muzičkim sadržajima uz nastupe popularnih regionalnih i svjetskih bendova i DJ-eva. Ove godine dolaze nam DJ James Zabiela – zvijezda Fresh Wave festivala, sarajevski duo Laka i Mirela i muzička atrakcija Queen Real Tribute bend.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here