G Petrol i ove godine generalni sponzor G-Drive štafetnog polumaratona u Banjaluci

0
1293
views

Kada se sanja zajedno, sigurno je da ćete daleko stići. Na to nas, iz godine u godinu, podsjećaju naši prijatelji iz kompanije Gazprom Petrol Stations, koji su sa svojim brendom G-Drive, i ove 2018. godine, generalni sponzori Štafetnog polumaratona. Za start u subotu, 12. maja u 9 časova spremno je oko 300 štafetnih timova, a najinteresantniji na stazi biće: Ujaci i nećaci, Brzi i žestoki, Maratonke, Pozeri, Gepardice, Baba Ćurka, Drukare, Nemamo šanse, Mikro pero laka i brojni drugi zanimljivi timovi iz snova koje ćemo vidjeti na stazi.

“Drago nam je što strateškim partnerstvom sa Banjalučkim polumaratonom, koji je jedna od najznačajnijih atletskih manifestacija u BiH, doprinosimo razvoju amaterskog sporta. Održavanje ovakvih događaja pomaže, ne samo da se populariše sport, već i da se poboljša kvalitet života, te povežu ljudi i ojača saradnja. Želimo sreću svim trkačima na startu ovogodišnje manifestacije”, rekao je Srđan Pešević, direktor G Petrola.

Četvrti G-Drive štafetni polumaraton održava se pod sloganom “Team4Dream”, a u trci mogu da učestvuju 2, 3 ili 4 člana koji će zajedničim snagama istrčati 21 kilometar.

U zavisnosti od toga koliko članova broji tim (2, 3 ili 4 takmičara), svaki takmičar trčaće 5 ili 10 kilometara. Na obilježenim punktovima takmičari će razmijenjivati štafete, a kompletna ekipa čekaće posljednjeg takmičara na kraju staze, te će zajedno utrčati u cilj u tvrđavi Kastel.
Mjerenje vremena trkača se vrši putem čipa koji se nalazi u palici/štafeti koju zadužuje svaka ekipa.

Ekipe koje trče štafetu mogu da startaju zajedno, ali svaki član pojedinačno odlazi do mjesta koja su predviđena za izmjenu štafete. Ekipe same donose odluku koji član ekipe će trčati koju etapu.

Na punktu kod OŠ “Aleksa Šantić” u ulici “Trive Amelice” saobraćaće autobus, koji će prevoziti takmičare koji su izmjene uradili na 10-tom i 15-tom kilometru. Autobus će polaziti svakih 15 minuta počevši od 9:45 časova, a voziće do knjižare “Kultura” na Bulevaru, gdje ekipe ponovo mogu da se spoje i zajedno utrče u cilj.

Članovi štafete koji trku završavaju na izmjeni, koja se nalazi u naselju Mejdan, na 5-tom kilometru, dolaze pješke do knjižare “Kultura” na Bulevaru, priključuju se ekipi i zajedno utrčavaju u cilj.

Medalje dobijaju na osnovu broja po principu – jedan broj jedna medalja. Ukoliko neko podiže medalju za drugog člana ekipe mora sa sobom imati i njegov broj.

Vrijeme tima, počinje da se računa u momentu kada takmičar koji nosi štafetu prođe kroz start, i zaustaviće se tek onda, kada takmičar koji nosi štafetu prođe liniju cilja.

PRIJAVI “TEAM4DREAM”!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here