G-drive štafetni polumaraton starta u nedjelju u 09.20 časova

0
913
views
g-drive-halfmarathon-banjaluka-2017

Svi za jednog, jedan za sve. To je mala tajna svake uspješne kompanije, a ove godine G – drive Štafetnu ekipu po vašem izboru čine 3 ili 4 člana, koji imaju zadatak da u roku od 4 sata, zajedničkim snagama istrče dionicu od 21,1 km. Kako? 21,1 kilometar se dijeli na način da tri člana tima trče dionice od po 5 kilometara, dok poslednji član ekipe trči dužinu od 6,1 kilometra. Ukoliko je ekipa sastavljena od 3 člana tima, onda prvi član trči dvije dužine od po 5 km, drugi član još 5 i treći 6,1 km.

Kako se štafeta predaje? Na svakom učesničkom broju nalazi se čičak, na koji se lijepi jedinstveni timski čip. Prvi član štafetnog tima lijepi čip na svoj broj i kreće putem staze i trči prvu dionicu. Kada stigne na prvu zaustavnu stanicu, odlijepi čip i predaje ga dalje, sljedećem članu svog tima.

Gdje se štafeta predaje? Uz četiri identična učesnička broja, timovima iz snova izvršiće tri štafetne primopredaje u banjalučkim naseljima Malta (kod poslovnice Sport Vision – a i BMW – a), Obilićevu (kod Ekonomskog fakulteta) i naselju Kočićev vijenac (kod zgrade Glasa Srpske).

 

Štafetno trčanje polumaratona i maratona izuzetno je popularno u svijetu i značajno je uticalo na razvoj trkačkog pokreta, koji danas broji na desetine miliona ljudi.

g-drive-halfmarathon-banjaluka-2017

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here