Fotografija Aleksandra Čavića najbolja sportska fotografija u 2018. godini

1
1678
views

Izbor za najbolju sportsku fotografiju Bosne i Hercegovine u 2018. godini koji nosi naziv ˝Tomislav Trojak˝, po jednom od najpoznatijih bh. sportskih fotoreportera, održan je sinoć u Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Tuzli, a za najbolju je izabrana fotografija sa prvog “Run&More Weekend” festivala i banjalučkog polumaratona, autora Aleksandra Čavića.

U konkurenciji za najbolju fotografiju bila su djela koja su nastala na različitim sportskim terenima širom Bosne i Hercegovine, a fotografija sa najvećeg sportskog događaja u Banjaluci na kojoj najstariji prošlogodišnji učesnik polumaratona deda Vlado utrčava u cilj, odnijela je najviše glasova stručnog žirija.

Ova fotografija prikazuje sliku najstarijeg učesnika banjalučkog polumaratona koji je rutu od 21 kilometra istrčao u roku od 3 sata i 20 minuta, a na njoj se vidi njegova radost kao i sreća organizatora i posjetilaca koji su ga dočekali na cilju.

“Sportska fotografija je trenutak za koji nikada ne znamo kada će naići. Osim opreme, važno je procijeniti i mjesto s kojeg se fotografiše. Vidio sam starijeg gospodina kako trči i čekao sam ga više od tri sata dok nije završio polumaraton”, kazao je Čavić.

Aleksandar Čavić, jedan od najpoznatijih i najnagrađenijih BH fotografa sa decenijskim profesionalnim iskustvom. Već 4 godine za redom, Čavić je naš oficijelni fotograf koji će vam i u 2019. godini uz pomoć svog foto objektiva ispričati priču sa 2. “Run&More Weekend” festivala i RMC Banja Luka polumaratona, koji će se u Banjaluci održati od 19. do 21. aprila na tvrđavi “Kastel”.

1 COMMENT

  1. What’s up,I log on to your blog named “Fotografija Aleksandra Čavića najbolja sportska fotografija u 2018. godini | RMC Banja Luka polumaraton | vijesti | blog” on a regular basis.Your writing style is awesome, keep doing what you’re doing! And you can look our website about free proxy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here