FIM fizioterapeuti uz trkače GoPro RMC Banja Luka Half Marathon-a!

1
1475
views

Fizioterapeuti okupljeni oko specijalizovanog web portala FIM, ove godine pridružuju se prijateljima drugog po redu “Vivia Run&More Weekend” festivala i GoPro RMC Banja Luka Half Marathon-a.

Njihova aktivnosti odvijaće se na stazi polumaratonske trke, ali i u tvrđavi Kastel. Oni će pripremiti trkače za trku bandažiranjem zglobova, postavljanjem kinesio tape traka i zagrijavanjem.

“Kako bismo smanjili moguće povrede poslije trke, ekipa fizioterapeuta će biti zadužena za prevenciju povreda i rani oporavak trkača poslije trke fizioterapeutskim tretmanima. Neke od čestih povreda su distorzije, distenzije, ruptura ahilove tetive, rupture mišića, miozitis, mialgije, tendinitis, plantarni fascitis i trkačka potkoljenica”, kaže Mladen Vučenović, dipl. fizioterapeut.

Portal FIM počeo je sa radom u oktobu 2018. godine i trenutno broji preko 20 članova, diplomiranih fizioterapeuta i studenata fizioterapije. Web portal je namijenjem sportistima, osobama kojima su potrebne informacije liječenju povreda i oboljenja, fizioterapeutima i fizijatrima.

Trenutno je na portalu objavljeno preko 30 edukacija za usavršavanje fizioterapeuta u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

Više informacija potražite na stranici: https://fiminfo.com/

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here