Festival Run&More Park u septembru u Banjaluci

0
600
views

„Festival sporta i zabave ‘Run&More Park’ biće održan 1. i 2. septembra u banjalučkom parku „Mladen Stojanović“, saopšteno je danas u Banjaluci, nakon 1. sjednice Organizacionog odbora festivala, kojoj su u ime Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi RS i Grada Banjaluka, kao pokrovitelja manifestacije, prisustvovali Dragan Jaćimović, pomoćnik ministra za sport i Dragan Banjac, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, omladinu i sport.

“Ovakva manifestacije, koje promovišu aktivan i zdrav način života, uvijek će imati podršku resornog ministarstva i Vlada će i dalje činiti sve u cilju animiranja djece, mladih i rekreativaca da se bave sportom”, istakao je nakon 1. Sjednice Organizacionog odbora pomoćnik ministra za sport Dragan Jaćimović.

Prema riječima Načelnika odjeljenja za obrazovanje, omladinu i sport Dragana Banjca, i grad Banjaluka aktivno će učestvovati u organizaciji i pripremama prvog “Run&More Park” festivala, jer su ovakvi događaji dio aktivnosti i rada Grada na promociji sporta i popularizaciji bavljenja sportom u Banjaluci.

“Centralni događaj ove manifestacijeje je trka na 10km pod nazivom „ Vitalia – Banjalučka desetka“, na čijem startu se u nedjelju, 2. septembra 2018. godine u 10 časova očekuje više od 2000 trkača”, rekao je Goran Ćorić, predsjednik Upravnog odbora festivala i direktor Support marketing centra, koji je zajedno sa Atletskim klubom Banjaluka i Atletskim klubom invalida Vrbas organizator ovog festivala. On je istakao da je trka “Vitalia – Banjalučka desetka” namijenjena aktivnim trkačima i rekreativcima koji imaju zadatak da u roku od sat i po vremena, koliki je limit trkr, istrče dionicu od 10 km.

“Pored ove trke, u okviru Banjalučke desetke trčaće se i trka na 5km, koja je idealna džoging distanca za sve one koji se bave jogom, fitnesom, aerobikom i brojnim drugim rekreativnim aktivnostima, ali i za početnike koji se za ovu trku mogu pripremiti za samo 4 sedmice”, naglasio je Ćorić.

U takmičarskom dijelu festivala u subotu, 1. septembra sa početkom u 17 časova organizatori pripremaju i Kup trku na trim stazi u parku “Mladen Stojanović”. “Ova trka namijenjena je trkačima sa malo više takmičarskog adrenalina, a spremnost na dužini od 1200m testiraće po dva takmičara, koji će biti izvučeni žrijebanjem pred start trke. U ovom takmičenju primjenjivaće se nokaut sistem, takmiče se dva trkača, onaj brži ide u sljedeći krug sa narednim takmičarem, sve do finalnog kruga kada ćemo dobiti pobjednika”, objasnio je Ćorić.

Za sve one koji trče isključivo iz zadovoljstva, organizatori najavljuju najzabavniji start u okviru Nektar FunRun – trke zadovoljstva u dužini od 2km, ali i druge zabavne trke u kojima će učešće uzeti na stotine duhovitih i nesvakidašnjih trkača. Nakon takmičarskog dijela, prvi vikend u septembru, obilježiće i zabavni program festivala Kul Run&More.

Kompletan događaj pratiće cjelodnevni i večernji muzički sadržaji uz popularne bendove i DJ-eve, a tokom trajanja festivala posjetioci će moći da uživaju i u pikniku na zelenim površinama parka “Mladen Stojanović”.

Festival “Run&More Park” i trka „Banjalučka desetka“ dio su Run&More koncepta, koji će ovog septembra u parku “Mladen Stojanović” povezati prirodu, grad, sport, zabavu, i sve one koji su već tu i koji će tek naći svoje mjesto u našem krugu sporta, druženja i zabave.

Kao društveno odgovorne kompanije, festivalu Run&More Park pridružili su se Mlijekoprodukt sa brendom Vitalia kao generalni sponzor Banjalučke desetke. Oficijelna voda festivala biće Vivia, dok je sponzor trke zadovoljstva kompanija Banjalučka pivara. U narednim danima očekujemo da se festivalu pridruže i druge društveno – odgovorne kompanije koje u svom radu posebnu pažnju posvećuju razvoju sporta i promociji sportskih vrijednosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here