Dragi školarci, pehari su spremni!

0
103
views

Danas se u okviru 5. „Vivia Run&More Weekend“ festivala održava Intersport School Run trka u kojoj će učestvovati preko 1000 učenika osnovnih i srednjih banjalučkih škola uzrasta od 11 do 19 godina. U trci će učestvovati iz 12 osnovnih iz 8 srednjih škola. Prijave i dalje traju i traži se broj više.

Nagrade su obezbijeđene za najbolja tri prvoplasirana takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji iz svake kategorije (razreda), te na osnovu sumiranih rezultata svih takmičara nagrade će dobiti i najbolja osnovna i najbolja srednja škola.

Na startu školske trke školarcima će se obratiti savjetnik gradonačelnika Banjaluke gospođa Mirna Savić-Banjac koja će poželjeti sreću svim trkačima i ujedno označiti start trke.

Podršku organizatorima i školarcima dali su i Ministarstvo prosvjete i kulture u Vladi RS, kao i Ministarstvo porodice omladine i sporta u Vladi RS, te Pedagoški zavod RS.

Intersport School Run je jedna od najmasovnijih trka u okviru „Vivia Run&More Weekend“ festivala, a svoje drugare iz školske klupe bodriće i veliki broj navijača na stazi. Nakon trke svi takmičari mogli se da se okrijepe na cilju na Trgu Krajine, uz muzički program namijenjen njihovom uzrastu.

Trka namijenjena banjalučkim školarcima ima za cilj da najmlađim građanima Banjaluke približi rekreativni sport i zdrav način života. Svim školacima veliko hvala što učestvuju u trci i sve pohvale za njihovu želju da se bave sportom i promovišu zdrav život.

U 19 časova na programu je najšarenija i najveselija trka festivala MyBook Color Fun Run, prva trka takvog tipa koja se održava u BiH. Najveselije trkače u cilju očekuje sjajni bend Ultrazvuk.

Vidimo se na Trgu Krajine!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here