Donesi odluku, pokreni se: U Novoj godini postani član RMC škole trčanja!

0
2777
views

U saradnji sa Atletskim klubom Banja Luka, Run&More Community u Novoj godini pokreće novu RMC školu trčanja koja je namijenjena početnicima i rekreativcima, koji žele da pod nadzorom stručnog tima unaprijede svoju kondiciju i nauče sve o pravilnom trčanju.

Prvo okupljanje novih članova biće održano 27. januara u 10 časova na banjalučkom Gradskom stadionu, a svi zainteresovani mogu da se prijeve putem e-maila: aljosa.pusic@runandmore.org .

Polaznici nove RMC škole trčanja imaće na raspolaganju pet treninga sedmično i to dva treninga prijepodne, dva treninga poslijepodne, koji podrazumijevaju lagano zagrijavanje, trening brzine, trening snage i istezanje, te nezaobilazni nedjeljni spori trening dužine (Long Slow Distance) skraćeno LSD , među trčakima poznat kao trening “dužina”, koji je namijenjen svim dugoprugašima koji se spremaju za trke od 10km do ultramaratona.

Stručni tim RMC škole trčanja će sa svim polaznicima odraditi testiranja spremnosti i na osnovu postavljenih ciljeva formiraće kompletan program treninga.

Poznato je da je trčanje najbolji i najefikasniji način vježbanja s ciljem skidanja viška kilograma, zato je stručni tim RMC škola trčanja osmislio i kompletan program namijenjen isključivo za ovu kategoriju s posebnim osvrtom na ishranu i treninge uz adekvatna predavanja i savjete stručnjaka.

RMC škola trčanja namijenjena je rekreativcima, onima koji žele da postignu vrhunske rezultate, ali i apsolutnim početnicima. Cilj treninga su trke na 5, 10 ili 21 km, a ovo je ujedno i odlična priprema trkača za jednu od trka RMC Banja Luka Half Marathon-a koji će biti održan 20. aprila 2019. godine.

Dođite, trenirajte sa nama, saznajte sve o pravilnom trčanju i pripremite se za svoj prvi polumaraton!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here