Deda Vlado (84) najstariji učesnik i počasni promoter 4. Banjalučkog m:tel polumaratona

0
4921
views

Najstariji učesnik i počasni promoter četvrtog po redu Banjalučkog polumaratona biće deda Vlado Stevanović, koji je istrčao preko 100 polumaratona. Mnogi ni sa navršenih 50, 40 ili 25 godina ne mogu da pređu trkom, brzim hodom, pa čak ni laganim korakom razdaljinu dugu 21 kilometar. On to uspijeva sa pune 84 godine!

Nova staza Banjalučkog polumaratona za deda Vladu ne predstavlja nikakav problem, kako kaže, inspirativno je trčati ulicama Banjaluke, a naš grad daje mu dodatni entuzijazam da trči. Kako sada stvari stoje, sudeći po evidenciji prijavljenih trkača, deda Vlado je najstariji učesnik 4. Banjalučkog m:tel polumaratona. Ovaj iskusni maratonac trenutno živi u Beogradu, a rodom je iz Loznice. Tokom bogatog trkačkog staža nanizao je brojne kilometre na ultramaratonima, maratonima i polumaratonima širom svijeta.

“Trčim već 30 godina. Ranije sam trčao maraton i ultramaraton, a u posljednje vrijeme samo polumaraton. Najduža trka koju sam trčao je ona na 100 kilometara za 12 sati na Paliću“, rekao nam je deda Vlado, kada smo ga upoznali na 1. Banjalučkom m:tel polumaratonu.

Simpatični deka nema poseban recept za dug život, ističe da je za dugovječnost presudna umjerenost u svemu, ali i posvećenost radu, porodici i sportu.

Miljenik Banjalučana, sigurno će i ove godine na cilju u tvrđavi Kastel biti dočekan gromoglasnim aplauzom, a organizatori trke su mu zaslužno dodijelili ulogu počasnog promotera 4. Banjalučkog m:tel polumaratona.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here