Četvrti Banjalučki m:tel polumaraton može da počne

0
1209
views

Sve je spremno za 4. Banjalučki m:tel polumaraton i ova manifestacija će vjerovatno biti najveći sportski događaj u Banjoj Luci u ovoj godini, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Gradonačelnik Igor Radojičić, rekao je da je polumaraton veoma važan događaj u godini u kojoj Banja Luka nosi titulu Evropskog grada sporta.

– Očekujemo desetak hiljada učesnika i možemo reći da će ovogodišnji polumaraton po broju učesnika nadmašiti prošlogodišnji. Pozivam sve građane Banje Luke da podrže polumaraton, što kao učesnici što kao navijači. Takođe, molim i za strpljenje kada je riječ o saobraćaju. Sugerišem građanima da se informišu o obustavama i da u subotu manje koriste automobile, a da više budu pješaci – kazao je Radojičić i čestitao organizatorima na svemu što su do sada uradili.

Predsjednik Upravnog odbora Banjalučkog polumaratona Goran Ćorić, izjavio je da je riječ o velikom događaju u svakom smislu i da je sve spremno za početak. On je naglasio da je i u sportskom i u zabavnom dijelu sve pripremljeno, da će događaj i vizuelno biti lijep, sa lijepim scenografijama i kvalitetnim sadržajima.

Sportski direktor trke Vladimir Selec, najavio je učešće elitnih trkača iz Kenije, ali i iz svih zemalja bivše Jugoslavije. On je naglasio da očekuje više od 10.000 učesnika koji će trčati 4. Banjalučki m:tel polumaraton, G-Drive štafetnu trku, Nektar Fun Run – trku zadovoljstva, Balans+ School Run – školsku trku i Tropic Bambini maraton, dječiju trku.

– Ponosni smo na Banjaluku, zahvaljujem se i gradonačelniku koji je podržao trku. Ovo je festival trčanja i zdravog života, a Banja Luka je u tom segmentu daleko odmakla. Kada je riječ o sportskom dijelu, moram naglastiti da prvi put u okviru našeg polumaratona imamo i Prvenstvo Republike Srpske u polumaratonu – rekao je Selec.

Portparol Banjalučke pivare Milka Stanivuković, rekla je da je Nektar pivo sponzor trke zadovoljstva i da je polumaraton lijep načine da se naš grad promoviše u svijetu i predstavi u najboljem svjetlu. Ona je istakla da Banjalučka pivara nastoji da podrži sve događaje koji su od značaja za razvoj lokalne zajednice.

Obustave saobraćaja i izmijenjen režim gradskog saobraćaja pogledajte OVDJE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here