Banjalučanke uspješno završile polumaraton u Lisabonu

0
943
views

Da Banjalučani sve više vole polumaratonske dužine potvrđuje i nedavna posjeta banjalučkih trkača Lisabonu.

Šest trkača iz Banjaluke, pet trkačica i jedan trkač, protekle nedjelje, 19. marta, uspješno su završili trku u Portugalu. Dijana Blažić, jedna od učesnica Lisabonskog polumaratona rekla je da je njih šest iz Banjaluke odlučilo da spoje užitak putovanja, obilazak prelijepog Lisabona i ljubav prema trčanju.

„Lisabon je prelijep, za kratko vrijeme uspjeli smo mnogo toga da vidimo. Ljudi koje smo imali priliku da sretnemo jako su ljubazni, hrana izvrsna, a primjetili smo da su i cijene pristojne. Prevoz u gradu je odličan, metro jednostavan, a i taxi nije skup“, podjelila je Dijana Blažić utiske iz Lisabona.

Dijana je primjetila da sama polumaratonska trka nije bila prema njenim očekivanjima, a imala je i nekoliko zamjerki na samu organizaciju trke. „Stajali smo dugo na suncu. Nismo imali gdje da ostavimo stvari pa smo ih morali sve vrijeme nositi sa sobom. To je bilo poprilično nezgodno. Trka je počela u 10:30 i bilo je jako vruće. Staza je ravna, ali potpuno bez hlada. Poprilično smo izgorili“, ističe Dijana, ali dodaje da je trka opuštena i da je bilo dovoljno okrepnih stanica.

Trkači na polumaratonu u Lisabonu bili su veseli, kao i banjalučki predstavnici. „Svi smo se šalili, smijali se, uživali u posmatranju grada, iskoristili smo trku i za fotografisanje“, kaže Dijana.

Bez obzira na male zamjerke na adresu organizatora lisabonske trke, naši trkači vratili su se u Banjaluku srećni i zadovoljni. Ovo je još jedna uspješna trka za trkače iz Banjaluke, koji širom svijeta pokazuju da je Banjaluka grad trkača.

lisabon-banjaluka-runners-2017

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here