Aprilski trkački spektakl u Banjaluci

0
1347
views

Trčanje i zabava u jednom vikendu prepakovanom događajima. Ukratko, to je najava Run&More vikenda u Banjaluci: trke, koncerti, predavanja, rafting…odaberite vašu avanturu!

Run&More Weekend 19-21.04.

Najspektakularniji sportsko-zabavni festival u regionu “Vivia Run&More Weekend” na banjalučkoj tvrđavi „Kastel“ i ovog proljeća ugostiće trkače i goste iz cijelog svijeta. Drugo izdanje ove manifestacije na kalendaru je od 19. do 21. aprila 2019. godine, u organizaciji Support marketing centra, Atletskog kluba Banja Luka i Run&More Community tima.

Zidine banjalučke tvrđave “Kastel”svjedoče bogatstvu različitih kultura koje su se vjekovima mješale na ovom području , a koje i danas kroz “Vivia Run&More Weekend” festival pišu istoriju.

Tvrđava i ovog aprila postaje moderna sportska arena, edukativni forum, mjesto okupljanja, druženja i povezivanja ljudi iz svih dijelova svijeta.

Više trka, više zabave!

Staza RMC Banja Luka Half Marathon-a,koji je na programu 20. aprila, prolazi pored najljepših banjalučkih aleja iparkova, modernih naselja, starih dijelova grada sve do najljepšeg istorijskog simbola Banjaluke – tvrđave “Kastel” .

Sa starta polumaratonske trke kreću i trkači trka na 10 i 5 km, koji će trčati kraćom stazom, ali do istog cilja – tvrđave “Kastel”!

Ove trke su ujedno i novina ovogodišnjeg događaja, a posebno je zanimljiva dionica “5K Team Run” koju udruženim snagama trče timovi kompanija, komšije, prijatelji sa faksa ili fitness drugari. Tim mogu da čine najmanje 3, a najviše 5 članova. Na osnovu zbrajanja rezultata svih članova tima, izdvaja se prosječno vrijeme u kojem je tim istrčao trku

Ove godine organizatori prvi put uBosni i Hercegovini pripremaju i jednu od najuzbudljivijih trka pod nazivom“Color Fun Run”, a organizacijom ovog zabavnog takmičenja slavi se početak proljeća, ljubav i prijateljstvo.

Dio sportskog programa namijenjen i najmlađim trkačima. Organizatori ove godine očekuju 2000 učenika na drugoj po redu “School Run” trci, dok će sada već tradicionalna trka “Bambini maraton” okupiti oko 1000 mališana od 2 do 7 godina.

Najbogatiji trkački paket u regionu

Učesnici “Run&More Weekend”festivala i RMC Banja Luka polumaratona u svojim trkačkim paketima pronaći će brojna iznenađenja koja organizatori pripremaju uz pomoć vjernih prijatelja isponzora događaja. Oficijelni sportski sponzor festivala i polumaratona ovegodine je kompanija Sport Vision i brend Nike. Trkački paketi prilagođeni su mogućnostima svih trkača, a organizator ove godine nudi i opciju posebnog odabira stavki iz trkačkih paketa.

Prijavite se na jednu od trka RMC Banja Luka polumaratona i na vrijeme osigurajte najbogatiji trkački paket u regionu!

Prijava link https://prijava.runandmore.org/sr/Registration/

Trkački paket link http://rmcbanjalukamarathon.com/docs/2019/RMW-2019-trkacki-paketi-cjenovnik.pdf

Ukupan nagradni fond za RMC Banja Luka polumaraton je 25.000 KM

Nagradni fond za trku na 21km
Muškarci / žene

 1. mjesto 1200 KM
 2. mjesto 800 KM
 3. mjesto 700 KM
 4. mjesto 600 KM
 5. mjesto 500 KM
 6. mjesto 450 KM
 7. mjesto 400 KM
 8. mjesto 350 KM
 9. mjesto 300 KM
 10. mjesto 200 KM

Nagradni fond za veterane u trci na 21km iznosi 3600 KM
Muškarci / žene

Nagrade za prva tri mjesta se dodjeljuju za starosne kategorije 40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+.

Prvo mjesto – 150 KM, drugo mjesto – 100 KM i treće mjesto – 50KM

Nagradni fond za trku na 10km
Muškarci / ženemjesto

 1. mjesto 800 KM
 2. mjesto 600 KM
 3. mjesto 500 KM
 4. mjesto 400 KM
 5. mjesto 200 KM

Nagrada za regionalne takmičare u muškoj i ženskoj kategoriji za prva tri mjesta – poklon paketi sponzora.

Nagrada za najboljeg Banjalučanina i Banjalučanku u trci na 21km – poklon paketi sponzora.

Edukativni forum

Predavanja, panel diskusije i radionice su još jedan segment po kojem se “Vivia Run&More Weekend”festival izdvaja od drugih, sličnih događaja.

Edukativni dio festivala “EDU Coaching Forum osmišljen je za trenere trčanja, fitness i kondicione trenere,studente i nastavnike fizičkog vaspitanja, učitelje joge, fizioterapeute, nutricioniste, trkače, i sve one koji žele da usavrše svoje znanje i aktivnije rade na unapređenju rekreativnog sporta, i sporta uopšte.

Neki od najboljih regionalnih stručnjaka posjetioce će i ove godine upoznati sa brojnim temama koje se tiču rekreativnog sporta. Učesnici će saznati sve o pravilnoj prehrani, kondicionim pripremama,prevenciji povreda i brojnim drugim temama koje se važne početnike, ali i napredne rekreativce i sportiste.

Prijavi se https://prijava.runandmore.org/sr/Registration/Register?raceType=Edu

Uporedo sa EDU Coaching Forumom tvrđava “Kastel” i ove godine ugostiće proizvođače sportske opreme, sportske irekreativne klubove, organizatore trka i ostalih sportskih manifestacija u okviru EXPO – sajma sporta.

Party Time

Tokom tri festivalska dana, posjetioci će moći da uživaju u brojnim muzičkim sadržajima uz nastupe popularnih regionalnih i svjetskih bendova iDJ-eva.

Nakon najšarenije trke u gradu, u petak, 19. aprila posjetioce i trkače očekuje Color Fun Run Party na kojem će nastupiti sarajevska muzička zvijezda Laka, dok će se nešto kasnije na main stage-u tvrđave „Kastel“ pojaviti muzička atrakcija Queen Real Tribute, koji vam donose energiju legendarnog benda„Queen“.

Sada već tradicionalno „Vivia Run&More Weekend“ završava se u subotu, 20. aprila velikom žurkom na otvorenom, koju ‘Run&More Community’ organizuje u saradnji sa Fresh Wave festivalom na main stage-u banjalučke tvrđave „Kastel“. Ove godine sa nama su DJ James Zabiela (progressive house, techno), G. Edd (house, tech-house) i Mladen Tomić (techno, tech-house).

U nedjelju 21. aprila zabava se nastavlja adrenalinskom žurkom na rijeci Vrbas. Rafting kroz kanjon Vrbasa predstavlja nezaboravnu avanturu na brzoj imoćnoj planinskoj rijeci kroz najljepše dijelove kanjona, pjenušave bukove i kaskade.

Više informacija potražite na stranicama:

https://www.facebook.com/banjalukahalfmarathon/

http://rmcbanjalukamarathon.com/index.shtm

https://www.facebook.com/banjalukahalfmarathon/

IZVOR: TRČANJE.RS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here