RMC BANJALUKA HALF MARATHON REZULTATI Trkački paketi

Q&A - Najčešće postavljena pitanja i odgovori!

Donosimo vam odgovore na najčešće postavljena pitanja vezana za detalje organizacije drugog po redu „Vivia Run&More Weekend“ festivala i RMC Banja Luka Half Marathon-a!

Kako se prijaviti i izvršiti uplatu i do kada su otvorene prijave?
Trkači RMC Banja Luka Half Marathon-a, trke na 10km i trke 5k Team Run G-Drive mogu izvršiti registraciju i uplatiti startni paket online na ovom linku do petka, 19. aprila do 10 časova. Takođe, trkači se mogu prijaviti direktno, uplatiti i preuzeti trkački paket u prijavnom centru na EXPO – sajmu sporta u petak, 19. aprila u periodu od 10:00 - 01:00 časova i u subotu, 20. aprila u periodu od 06:30 - 08:00 časova.
Da li se uplata startnog paketa može izvršiti u gotovini i na kojoj lokaciji?
Uplatu startnog paketa za trke u okviru RMC Banja Luka Half Marathon-a možete izvršiti i u gotovini u knjižarama My Book:
- Sarajevo - Vrbanja 1C, sprat -1, Sarajevo City Centar
- Banja Luka - centar grada, Ul. Kralja Petra I Karađorđevića 70
Za više informacija kontaktirajte nas putem e-maila prijave@runandmore.org ili na brojeve telefona +387 (0)65 161 171, +387 (0)65 161 102 i +387 (0)51 303 860.
Gdje i kada startaju RMC Banja Luka Half Marathon, trka na 10km, 5k Team Run G-Drive, Color Fun Run, School Run i Bambini maraton?
RMC Banja Luka Half Marathon, trka na 10km i 5k Team Run G-Drive startaju u isto vrijeme – u subotu, 20. aprila u 9 časova, a start se nalazi na Trgu Krajine. Svi trkači moraju da budu u zoni starta u 8:30 časova. Color Fun Run starta u petak, 19. aprila u 19 časova.
Start i cilj trke se nalazi u tvrđavi Kastel.
Dužina staze je 3km. Svi trkači moraju da budu u zoni starta u 18:30 časova.
School Run starta u petak, 19. aprila u 13:30 časova, a start se nalazi na Trgu Krajine.
Dužina staze je 700m. Svi trkači moraju da budu u zoni starta u 13:00 časova.
Bambini maraton starta u subotu, 20. aprila u 12:30 časova, a start trke nalazi se na parkingu ispod tvrđave Kastel. Dužina staze je 250m. Svi trkači moraju da budu u zoni starta u 12:00 časova.
Na ovom linku možete da pogledate mape svih staza.
Do kada je potrebno izvršiti uplatu i prijavu za trku za personalizaciju broja?
Personalizacija broja je sastavni dio Premium paketa koji za RMC Banja Luka Half Marathon do 31. marta iznosi 40KM. Trkači koji u ovom periodu izvrše uplatu Premium paketa dobijaju personalizovan broj.
Šta podrazumijeva personalizacija broja?
Ukoliko do 31. marta uplatite Premium paket u iznosu od 40KM na vašem trkačkom broju će biti ispisano vaše ime i prezime.
Kako se preuzimaju trkački paketi RMC Banja Luka Half Marathon, trku na 10km i 5k Team Run G-Drive?
Učesnici RMC Banja Luka Half Marathon-a, trke na 10km i trke 5k Team Run G-Drive trkačke pakete preuzimaju u prijavnom centru na EXPO – sajmu sporta u tvrđavi Kastel, u petak, 19. aprila u periodu od 10:00 - 01:00 časova i u subotu, 20. aprila u periodu od 06:30 - 08:00 časova.
Koliko su staze RMC Banja Luka Half Marathon-a i trke na 10km zahtijevne za trkače?
Nova staza GoPro Banja Luka Half Marathona trči se u dva kruga, dok nova staza trke 10k predstavlja prvi krug polumaratonske trke. Staza za obe trke je izmjerena i verifikovana od strane AIMS-a, što znači da će trkači u Banjaluci osim ličnih rekorda moći da ostvare i kvalifikaciona vremena za olimpijske igre i svjetska prvenstva. Staza je, takođe, izuzetno ravna, idealna za trčanje i odlična za postizanje ličnih rekorda.
Kako se trči 5k Team Run G-Drive trka?
Riječ je o timskoj trci u kojoj mogu da učestvuju kolege sa posla, kolege sa faksa, komšije, najbolji prijatelji. Tim može da ima od 3 do 5 članova koji zajedno trče 5km. Na kraju trke se zbrajaju rezultati svih članova i na osnovu toga se dobija prosječno vrijeme u kojem je kompletan tim istrčao trku. Timovi mogu da budu muški, ženski i mješoviti, i na osnovu togu su formirane i kategorije za dodjeljivanje nagrada (nagrađeni će biti najbolji muški, ženski i mješoviti timovi).
Šta podrazumijeva Team Building Weekend?
Ukoliko sa svojim timom odlučite da trčite 5k Team Run trku možete da izaberete i izazov više, nezaboravni Team Building Weekend, koji podrazumijeva učešće u humanitarnoj trci Color Fun Run, takmičenje u streljaštvu - Robin Hood calling, rafting na Vrbasu i koncerte na tvrđavi Kastel.
Team Building (Weekend Paket) od početka registracije do zatvaranja prijava iznosi 100 KM, a obuhvata:
G-Drive 5K Team Run (Premium paket), ruksak, takmičenje u streljaštvu - Robin Hood calling - subota, 20. 04. 2019. (tvrđava Kastel) i rafting kanjonom Vrbasa + ručak – nedjelja, 21.04. 2019.
Team Building Weekend paket možete uplatiti online na ovom linku.
Kako se prijaviti na Color Fun Run trku?
Trkači Color Fun Run trke mogu izvršiti registraciju i uplatiti startni paket online na ovom linku do petka, 19. aprila do 10 časova.
Takođe, trkači se mogu prijaviti direktno, uplatiti i preuzeti trkački paket u prijavnom centru na EXPO – sajmu sporta u petak, 19. aprila u periodu od 10:00 - 18:00 časova. Kotizacije za odrasle isnose 10KM, dok je za djecu mlađu od 14 godina 5KM.
Trka je humanitarnog karaktera, a sav novac prikupljen od kotizacija biće doniran: Udruženju paraplegičara, oboljelih od dječije paralize i ostalih tjelesnih invalida regije Banja Luka, Centru za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama "Dajte nam šansu - Zvjezdice" i Udruženju za pomoć osobama sa autizmom “Djeca svjetlosti” Banja Luka.
Napomena: Trkački paket moguće je uplatiti i preuzeti direktno u prostorijama navednih udruženja.
Kako prijaviti dijete na Bambini maraton?
Roditelji registraciju i uplatu startnog paketa za djecu mogu da izvrše online na ovom linku do popunjavanja određenog broja učesnika u trci.
Broj učesnika je ograničen na 1000. Bambini maraton podijeljen je u dvije starosne kategorije.
Djeca od 2-4 godine trče sa roditeljima – startaju prvi, a djeca od 4-6 godina trče sa trenerima – startaju poslije mlađe grupe.
Za više informacija kontaktirajte nas na broj telefona +387 65 810 637, svakim radnim danom od 8 do 16 časova.
Šta je EDU Coaching forum, kome je namijenjen i kako se prijaviti?
EDU Coaching Forumu (19-21. april) kroz seminare, predavanja, panel diskusije i treninge omogućava trkačima, trenerima, kao i sportskim radnicima da unaprijede svoje znanje, ostvare dugoročne kontakte sa stručnjacima i dobiju priliku da aktivnije rade na unapređenju rekreativnog sporta i sporta uopšte u regionu i šire.
Prijave su otvorene na ovom linku
Koliko košta EDU Coaching forum i šta podrazumijeva učesnički paket?
Od početka registracije do zatvaranja prijava kotizacija za učešće u EDU Coaching Forumu + gratis PREMIUM trkački paket iznosi 100 KM.
Svi učesnici EDU Coaching Foruma dobijaju PREMIUM trkački paket gratis i imaju mogućnost da prilikom popunjavanja prijave odaberu trku u okviru “Run&More Weekend” festivala koju žele da trče.
PREMIUM paket podrazumijeva: kompletan BASIC paket, Carbo loading - Pita Party, ruksak, trkački pojas, personalizacija broja (prijave do 31. 03. 2019.).
Kako odabrati trkački paket?
Ove godine u ponudi su trkački paketi Basic i Premium. Basic paket do zatvaranja prijava za polumaratonsku trku iznosi 20KM, dok je Premium paket do 31. marta 40KM, a poslije 31. marta 60KM i sadrži ruksak i trkačku torbicu za mobilni telefon. Trkači koji uplate Premium paket do 31. marta dobijaju i personalizaciju broja.
Trkači na 10 i 5km mogu, takođe, da biraju između Basic i Premium trkačkog paketa. Do zatvaranja prijava Basic paket košta 15KM, dok je Premium paket do 31. marta 30KM, a poslije 31. marta 50KM i sadrži ruksak, Nike DRI-FIT majicu za 10 ili 5k i trkačku torbicu za mobilni telefon. Trkači koji uplate Premium paket do 31. marta dobijaju personalizaciju broja.
Trkači Color Fun Run trke imaju poseban trkački paket koji za odrasle iznosi 10 KM, dok je za djecu do 14 godina 5KM. Učesnici trka na 21, 10 i 5 km u okviru svojih trkačkih paketa dobijaju gratis Color Fun Run paket.
Detaljan sadržaj paketa možete pogledati na ovom linku
Koliko koštaju ulaznice na koncerte i gdje mogu da se nabave?
U petak, 19. aprila posjetioci na Kastelu mogu da uživaju u besplatnim koncertima:
19h – muzički duo Mirela i Laka
21h – Queen Real Tribute bend.
U subotu, 20. aprila na Main stage-u Kastela na programu je Fresh Wave Night:
21h - DJ James Zabiela, G. Edd i Mladen Tomić.
Informacije o cijeni ulaznica i lokacijama na kojima se mogu kupiti će uskoro biti saopštene – pratite našu oficijelnu stranicu rmcbanjalukamarathon.com ).
Da li učesnici polumaratona i trke na 10km mogu istovremeno da trče trku 5k Team Run G-Drive sa svojim timom?
Nije moguće trčati timsku trku, i nastaviti polumaratonsku ili trku na 10km.
Koju trku mogu da trče djeca uzrasta od 7 do 11 godina?
Djeca od 7 do 11 godina, uz obaveznu pratnju roditelja, mogu da trče zabavnu trku Color Fun Run, koja je ove godine isključivo humanitarnog karaktera. Cijena kotizacije za odrasle je 10KM, dok djeca mlađa od 14 godina kotizaciju plaćaju 5KM.

SPONZORI

Grad Banjaluka Vivia Prointer Sport Vision Tropic&mojMarket Gazprom Petrol Nektar Verano Motors Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS